Yoghurt komkommersaus Raita

Yoghurt komkommersaus Raita

Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak.   Indiase recepten   Riti raita heet […]

Dulce de membrillo

Dulce de membrillo

Eindelijk heb ik mij eraan gewaagd op kweepeerpasta oftewel dulce de membrillo te maken. Ik was eigenlijk iets te laat met het wildplukken in ons dorp van de kweeperen. De bomen waren al aardig kaal en er hingen nog maar een paar kweeperen heel hoog in de bomen waar ik niet bij kon. Maar toen […]

Fondue met drie soorten kaas

Fondue met drie soorten kaas

Ik heb toch een heerlijk kaasfondue recept voor jou. Een fondue met drie soorten kaas. Je kunt dit recept als avondmaaltijd voor vier personen serveren, of serveer het als borrelhap voor ongeveer acht personen. Ik heb al diverse kaasfondue recepten uitgeprobeerd, maar dit recept is echt top en het is echt niet moeilijk om te […]

Zelf piri-piri kruidenmix maken

Zelf piri-piri kruidenmix maken

Ik had ooit eens een blikje piri piri kruiden gekocht, maar toen ik het weer wilde gebruiken was het bijna leeg. Heb in alle supermarkten in ons dorp gezocht naar deze kruiden, maar nergens te vinden. Nou dan ga ik maar zelf piri-piri kruidenmix maken. Aan de hand van de ingrediënten die op het blikje […]

Vegetarische jus

Vegetarische jus

Als je vegetariër bent, dan kan je een lekkere jus nog wel eens missen. Vooral op een stamppotje ofzo. Maar ik heb een gemakkelijk te maken recept voor een heerlijke jus. Dit is een basisrecept om vegetarische jus te maken, je kunt het aanpassen naar eigen smaak.   Jus   Een vegetarische jus kan ontzettend […]

Luchtig geklopte roomboter

Luchtig geklopte roomboter

Heb jij het al eens gegeten in een restaurant? Luchtig geklopte roomboter is de culinaire trend in de horeca. En jij kan dit heel makkelijk zelf thuis maken. Heerlijke roomboter bij lekker brood je eet je vingers erbij op.   Roomboter   In plaats van gewone roomboter of kruidenboter is de rage nu geklopte roomboter […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Vlierbloesemazijn maken

Vlierbloesemazijn maken

Nou ik heb ze weer geplukt hoor die prachtige en heerlijk ruikende vlierbloesem. Behalve dat ik weer een paar flessen lekkere vlierbloesemsiroop van heb gemaakt, ga ik deze keer ook nog vlierbloesemazijn maken. En deze azijn kan jij ook heel makkelijk zelf maken, je hebt alleen een beetje geduld nodig.   Vlierbloesem   Misschien heb […]

Labneh van geitenyoghurt

Labneh van geitenyoghurt

Ik ben gek op Labneh en dit kan je heel goed zelf maken. Nu ben ik ook gek op geitenkaas en geitenyoghurt en heb deze keer een Labneh van geitenyoghurt gemaakt. En dat is goed uitgepakt kan ik jullie verklappen. Een heerlijke romige witte dip met de friszure smaak van geitenkaas. Ga jij dit ook […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden