Jack Frost cocktail

Jack Frost cocktail

Gemaakt met Blue Curaçao, ananassap en wodka, smaakt deze bevroren cocktail als een reis naar de tropen, zelfs als je vastzit in een winterwonderland. Ik vind het zo leuk om vandaag dit recept voor deze feestelijk Jack Frost cocktail met jullie te delen! Het Jack Frost kerstdrankje is een van die gemakkelijke wintercocktails die er […]

Geroosterde rode spitskool met miso

Geroosterde rode spitskool met miso

Deze geroosterde rode spitskool met miso is een smaakvol gerecht dat de aardse zoetheid van geroosterde kool combineert met de hartige smaak van miso, afgetopt met de pittige crunch van crispy chili olie. Het is een verrassende symfonie van smaken! De kool wordt vorkmals met geblakerde en gekarameliseerde randen door het roosteren. Miso voegt diepte […]

Dutch Baby met appel en karamel

Dutch Baby met appel en karamel

Dit is een geweldige, snelle en gemakkelijke Dutch baby met appel en karamel. Heerlijk als dessert of probeer het eens bij de brunch. Deze heerlijke Dutch Baby is een heerlijke smaakvariant op de traditionele Dutch Baby pannenkoek. Zo lekker dat je je bijna schuldig voelt als je hem eet als ontbijt! Het is heerlijk en […]

Klassieke Engelse Treacle tart

Treacle Tart | Klassieke Engelse Recept

Deze klassieke Engelse treacle tart stond al tijden op mijn to-cook lijstje, en eindelijk is het gelukt. Ik zag deze taart vaak voorbij komen op Engelse kookprogramma’s en was direct nieuwsgierig. Hoe kan je een taart maken van broodkruim en stroop? Nou, dat kan, en ik verklap je alvast: deze taart is echt heerlijk! Hij […]

zalm uit de oven in aluminiumfolie

Zalm uit de Oven in Aluminiumfolie

Deze hele zalm uit de oven in aluminiumfolie heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge, wat is dat lekker geworden zeg! Het is een combinatie van zoet, zuur en pittig, met een boterzachte zalm als resultaat. Dit gerecht is daarom ideaal om te bereiden tijdens een etentje thuis. Bovendien is […]

chocolade soufflé in een kopje

Goddelijke Chocolade Soufflé

De laatste tijd daag ik mezelf uit om recepten te maken die ik nog nooit eerder geprobeerd heb. Een van die recepten is de beruchte soufflé – een klassieker die elke foodie in zijn of haar repertoire zou moeten hebben. Aangezien zondag bij ons toetjesdag is, besloot ik dit weekend een goddelijke chocolade soufflé te […]

Sliptong meunière

Sliptong Recept Meunière

Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong recept meunière van gemaakt. De gebakken tongetjes worden geserveerd met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn. Meunière A la meunière betekent letterlijk “op […]

rode wijnsaus in een kom

Rode Wijnsaus Maken | Op de klassieke manier

Ik had onlangs een klassieke rode wijnsaus gemaakt en realiseerde me dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt en het recept uitgeschreven. Ik maak deze saus zo vaak dat ik het met mijn ogen dicht kan, maar nu deel ik het ook met jullie. Rode wijnsaus – Een feestelijke […]

Carrillada Iberico varkenswangen in rode wijn

Carrillada Iberico Varkenswangen Recept | In Rode Wijn

Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Dit recept wordt gemaakt met het Spaanse Iberico varkensvlees. De varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. Carrillada Vlees dat […]

Roodbaarsfilet

Roodbaarsfilet met Venkelstamppotje en Zeekraal

Het is iets minder warm vandaag, dus tijd voor een lekker visgerecht met een zomers stamppotje. Roodbaarsfilet met venkelstamppotje en zeekraal is een heerlijk gerecht. Roodbaarsfilet is een matig vette, stevige vis met een verfijnde smaak. Een ander voordeel is dat de vis super snel gaar is. Bak de roodbaarsfilet eerst op de huid, zodat […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing