Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]
Is het geen plaatje, deze carpaccio van gele courgette? Natuurlijk kan je de carpaccio ook van groene courgettes maken, maar deze gele exemplaren lagen te lonken naar mij bij de groenteboer. Lekker licht groentegerechtje, serveer het als voorgerecht of eet het als lunch en een grote schaal hiervan bij de barbecue is natuurlijk ook erg […]
Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan. […]
Hoera, de Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! Natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in jouw keel te laten glijden, maar het is ook heerlijk om er deze bijzondere haringsalade met kerriesaus van te maken. Meestal wordt een haringsalade met biet en appel gemaakt, ik wilde weer eens iets anders doen. Had […]
Deze varkenshaas met marsala en zwarte knoflook bereid je voor een speciaal etentje. Erg lekker met feestelijke dagen of als je bijzondere gasten hebt. Ik heb twee grote en mooie dikke varkenshaasjes gekocht hiervoor, deze kan je dan in mooie dunne plakken snijden als het vlees gebakken is. Zwarte knoflook en vijgen gaan heel goed […]
De kalfs picanha was in de aanbieding, reden voor mij om deze te kopen. Nu heb ik nog nooit een picanha bereid en heb ik geen barbecue (schaam je foodblogger!), dus vind ik het reuze spannend om dit te bereiden. Op internet werd ik ook al niet veel wijzer hoe een kalfs picanha te bereiden, dus […]
Als je niet van witlof houdt omdat je het te bitter vind, maak dan eens deze overheerlijke gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook. Ik weet zeker dat je witlof dan lekker vindt. Manlief in ieder geval wel en die houdt normaal echt niet van deze groente. Door de witlof te karameliseren in roomboter met honing […]
Misschien hebben jullie het al gemerkt, maar ik ben de laatste tijd helemaal aan de zwarte knoflook. De smaak van dit zwarte goud is zo bijzonder. Het is hartig, een beetje dropachtig maar ook zoet. Een ideale combinatie met deze paddenstoeltjes leek mij en dat is bleek ook zo te zijn. Deze bruschetta met paddenstoeltjes […]
Côte de Boeuf is een stoer stuk vlees, het echte dude food! Ideaal voor de barbecue of om te bereiden in de oven als je veel eters aan tafel krijgt. Het is een grote steak met daaraan nog een bot. De Engelse benaming voor dit vlees is prime rib en dat is het ook. Het vlees […]
In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt. […]