Bibimbap is een Koreaans rijstgerecht geserveerd met verschillende groenten, vlees en een gebakken ei. Je kunt dit gerecht serveren met restjes rijst, groenten en vlees of kip. Of je maakt er een vegetarische variant van zonder vlees en met bijvoorbeeld tofu of een andere vleesvervanger. Ik heb nu een Koreaanse Bibimbap met longhaas gemaakt en […]
Deze vegetarische ovenschotel met aubergines en rijst is niet te versmaden! Aubergines worden geroosterd in plaats van gebakken voor een gezonder maar net zo lekker alternatief (hoge temperatuur doet hier wonderen). En vervolgens gestoofd in een intens gekruide Indiase currysaus, zodat het de smaak opzuigt om een grote ovenschaal sappige en heerlijke brij te creëren. […]
Het is tijd om je leven wat pit te geven met dit koriander chipotleboter recept: pittig en hartig, alles in één eenvoudig te maken boter! Deze kruidenboter is heerlijk bij geroosterd vlees of op stokbrood bij de bbq. Hallo stoere bbq’ers! Wat je krijgt is een romig, kruidig en pittig gearomatiseerd boterrecept dat alles wat […]
Dit is een lekker zomers gerecht, daarom serveer ik er koude pindasaus bij. De zoete, lichtzure abrikozen en kip krijgen een pittige smaak van de marinade van sojasaus en Sriracha. Deze kipspiesjes met abrikozen en koude pindasaus zijn perfect voor snelle en gemakkelijke diners of als heerlijk aperitief bij de borrel. Ze zijn binnen een […]
Sappige Mexicaanse rundvleesburgers geserveerd met zelfgemaakte, romige avocado aioli is de ultieme weekendtraktatie en perfect voor het serveren van jouw gezin. Als je mijn liefde voor een goede burger combineert met mijn liefde voor alles wat Mexicaans is, kunnen dingen gevaarlijk worden… en echt heerlijk! De romige avocado aioli is een topper op deze Mexicaanse […]
Dit is echt het beste recept voor pikant gehaktbrood, het is gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Het wordt gemaakt met rundergehakt, varkens braadworst, lente-uien, groenten, specerijen en verse kruiden. Daarna wordt het in de oven gebakken met een lekkere topping. Hieronder vind je mijn favoriete tips voor een zelfgemaakt gehaktbrood waar iedereen om een […]
Bánh mi is Vietnamees voor brood, doorgaans Frans stokbrood of pistoletje (overblijfsel van de Franse kolonisten). Hoewel overgebleven van de Fransen, is Banh Mi een typisch Vietnamese specialiteit. Het stokbrood wordt meestal belegd met paté, saus gemaakt op basis van mayonaise, zoetzuur, koriander, vlees en een beetje pit. Het vlees kan varkensvlees, gehakt, rundvlees of […]
Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]
Het geheim van het beste guacamole recept? Dit recept is eenvoudig te maken. Je kunt het in 10 minuten of minder klaarmaken! Het vraagt om eenvoudige, verse ingrediënten. Denk aan rijpe avocado’s, ui, koriander, Jalapeño en limoen. Deze zelfgemaakte guacamole is romig, pittig en helder. Bovendien deel ik een geheim over hoe je kunt voorkomen […]
Warme parelcouscous met broccolini en feta is een feelgood saladerecept, boordevol smaak en textuur. Het is gezond, kruidig, pittig en oh zo bevredigend. Geniet ervan als een stevig hoofdgerecht of bijgerecht. Of maak het vooruit en profiteer van de zorgeloze voordelen van een meeneemlunch. Het bevat een verscheidenheid aan smaken. Het heeft broccoli, verse […]