Ik heb een heerlijk en snel te bereiden gerecht voor jullie. Deze noedels met kipgehakt, savooiekool en paddenstoelen zijn ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Noedels zijn altijd een goed idee en vooral als je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik heb nu kipgehakt, savooiekool en beukenzwammetjes […]
Uhh bacon jam? Ja bacon jam! Een hamburger met bacon jam is goddelijk lekker. Zelfgemaakte bacon jam is zout, zoet, rokerig, pikant en onweerstaanbaar. En dat op een hamburger is een match in heaven. De jam maak je zelf en het is een soort chutney die niet alleen lekker is op burgers maar ook bij […]
Ik heb voor jullie een makkelijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze heerlijke vegetarische kipstukjes met romige spinazie bereid je in een mum van tijd. Serveer het met parelcouscous en je hebt een lekkere snelle maaltijd voor een doordeweekse dag. Vegetarisch Wij eten steeds meer vegetarisch, maar zullen nooit vegetariërs worden denk […]
Zelfgemaakt paddenstoelensoep is zo lekker en supermakkelijk te maken. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je nooit meer de kant-en-klare soep. Deze romige paddenstoelensoep met Marsala is het proberen waard, hartverwarmende soep, vol met umami smaken van de verschillende paddenstoelen die je erin verwerkt. De Marsala wijn geeft een extra lekkere smaak aan de […]
Deze pasta met savooiekool en salami is een lekkere combinatie geworden. Heerlijk voor in het seizoen, als deze groene kool volop uit ons kikkerlandje bij de groenteboer liggen. Italy meets Holland zullen we maar zeggen. Ik heb pappardelle pasta gebruikt voor dit gerecht, het is een bredere lintvormige pastasoort. Maar je kunt natuurlijk ook een […]
Ik heb toch een heel bijzonder recept voor jullie, namelijk deze varkensrack met zoetzure jus. Een prachtig stuk vlees om in zijn geheel te bereiden en te serveren op een speciaal etentje thuis. En de zoetzure jus van sherryazijn en agavesiroop doet het heel goed bij dit vlees. Dus als je eens iets bijzonders wilt […]
Friese uiensoep oftewel Fryske Sipelsop is de Friese variant op de klassieke Franse uiensoep. Friese scheelt maar een paar letters met Franse, maar het is een totaal andere uiensoep. Ik heb er voor extra smaak ook nog Friese droge worst (Fryske droege woarst) en Beerenburg in verwerkt en geserveerd met een broodje erop met gesmolten […]
Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief? Spring rolls Een spring roll is […]
Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd. Nachos Nachos is […]
Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]