Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Ik had nog wat afsnijdsels zalm over van een heerlijk zalmgerecht. Nou goed excuus om hiervan iets lekkers te maken. Het is Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso geworden. Want ja ik had ook nog wat bloemkoolroosjes in de koelkast liggen die gebruikt moesten worden. Een lekker no-waste gerechtje is het geworden kan ik […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus

Falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus

Ik had in de aanbieding falafel gekocht en die bleven maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets mee te maken. Falafel is natuurlijk heerlijk in een pitabrood, maar ik wilde nu iets anders. Het is een heerlijke vegetarische en vegan falafel bowl met parelcouscous en tahinsaus geworden. Lekkere krokante falafelballetjes op een […]

Zalm met een daslookkorst

Zalm met een daslookkorst

Ik heb heel veel daslook in mijn tuin staan en dit jaar komt het al vroeg naar boven. Maar wat ga je doen met al die daslook? Nou deze overheerlijke zalm met een daslookkorst uit de oven maken. Een mooie roze zalm met een knalgroene topping, prachtig toch? Serveer dit tijdens een speciaal etentje thuis. […]

Ribkarbonade met knoflook en salie

Ribkarbonade met knoflook en salie

Heel af en toe eten wij een karbonaadje en dan moet het ook wel een lekkere zijn. Deze ribkarbonade met knoflook en salie heeft heel veel smaak en is in een mum van tijd klaar. Klinkt goed toch? Met een paar simpele kruiden zoals rozemarijn en salie en daarbij de knoflook en citroen, maak je […]

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk,

Pasta met mosselen en nduja

Het is nog steeds mosseltijd, laten we er zoveel mogelijk van genieten nu het nog kan. Natuurlijk zijn mosselen zo gekookt heerlijk, maar ik vind het leuk om ermee te experimenteren. Zoals in deze pasta met mosselen en nduja, heerlijke mosselen op z’n Italiaans. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor dit snel te […]

Hamburger met zwarte knoflook en feta

Hamburger met zwarte knoflook en feta

Wow ik heb nu toch een lekkere hamburger voor jullie. Deze hamburger met zwarte knoflook en feta en truffelmayonaise is echt de bom! Zoveel smaken in een makkelijk zelf te maken hamburger, dit moet je proberen! Manlief die niet van feta houdt, heeft zitten smullen van deze burger en dat wil wat zeggen. Alhoewel ik […]

Bloemkool green goddess soep

Bloemkool green goddess soep

Deze soep is gebaseerd op de Amerikaanse green goddess dressing. Ik had heel veel verse groene kruiden in huis en wilde daar iets speciaals mee doen. Nou dat is gelukt met deze zalige bloemkool green goddess soep. Een verse soep vol groente en verse kruiden, dit wil je proberen! En het wordt een super mooie […]

Kippendijen met linzen en paddenstoelen

Kippendijen met linzen en paddenstoelen

Ik heb een heerlijk gerecht voor jullie. Deze kippendijen met linzen en paddenstoelen zijn lekker pittig door de harissa wat ik gebruikt heb in het gerecht. Het is een makkelijk te maken gerecht, de kip bereid je in de oven en voor de rest heb je maar een pan nodig. Ideaal voor een doordeweekse dag. […]

Flatbread met Nduja en burrata

Flatbread met Nduja en burrata

Ik had van mijn zusjes een prachtige fles olijfolie gekregen. Die keramische fles is zo mooi, die ga ik hergebruiken. En bij dit geschenk zat nog een tegoedbon van deze webshop. Gelijk heb ik daar nog zo’n mooie keramische fles besteld en een potje Nduja. Ik had al zo vaak recepten voorbij zien komen met […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden