Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (ook geschreven als dal, daal of dhal) is een Indiase vegetarische soep op basis van peulvruchten zoals linzen, erwten of bonen. De peulvruchten worden langzaam gekookt met aromatische kruiden en specerijen, wat zorgt voor een heerlijk verwarmend en voedzaam gerecht. Omdat peulvruchten rijk zijn aan eiwitten, is dahl een uitstekende keuze voor vegetariĆ«rs en […]

Dukkah maken

Dukkah maken

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]

Dessertwijngelei met zomerfruit

Dessertwijngelei met zomerfruit

Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven […]

Slawrap met pittige kipgehaktballetjes

Slawrap met pittige kipgehaktballetjes

Geniet van deze slawrap met pittige kipgehaktballetjes als lunch, diner of als aperitiefhapje. Deze snelle en gemakkelijke kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak voor een lekkere maaltijd die nog steeds indrukwekkend is. Door de kipgehaktballetjes in de oven te garen, ontstaan er steviger gehaktballetjes. Daarna rol je ze door de heerlijke saus voordat ze in de slawrap […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Chinese speklapjes (Char Siu)

Chinese speklapjes (Char Siu)

Char Siu is een specialiteit uit Hong Kong, die je op straat bij gespecialiseerde stalletjes of in een restaurant eet. Meestal wordt het van het vette deel van het varken gemaakt, van bijvoorbeeld de hals of de buik. Het mooiste vlees ervoor is eigenlijk procureur van het varken. Ik heb er Chinese speklapjes (Char Siu) […]

Broodpudding met kersen en chocola

Broodpudding met kersen en chocola

Na een feestje hield ik nog een heel stokbrood over en heb het verwerkt in dit zalige dessert. Je kunt natuurlijk ook ‘oude’ boterhammen hiervoor gebruiken. Deze broodpudding met kersen en chocola is het perfecte en gemakkelijke recept om vooraf te bereiden voor vrienden en familie. De rijke chocolade, lekkere kersen en zoete brood zorgen […]

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing