Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken. Blauwe bessen met citroen zijn een goddelijke combinatie. Dat moment […]
Een smoothie in de morgen is een lekker alternatief voor een boterham als ontbijt. En met deze mokka smoothie krijg je gelijk een kickstart van de dag. Heerlijk door de sterke espresso die erin verwerkt is en natuurlijk de bananen die goed vullen. Ik heb bevroren bananen gebruikt, maar ik zou deze ’s winters niet […]
Het is weer de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Er zijn twee verschillende soorten bloedsinaasappels, een die bloedrood is van schil en vruchtvlees en een de zogenaamde halfbloed, die oranje van buiten is en binnen oranje met rood. Ze hebben een hele andere smaak dan de ‘gewone’ sinaasappel, ze zijn wat fris zoeter en […]
Het is nu de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Ik ben er gek op en koop ze elke week bij mijn plaatselijke groenteboer. Ze zijn lekker fris en zitten bomvol met vitamines…..een goede reden dus om ze te kopen. Pers ze uit en gebruik ze in een smoothie of in deze zalige bloedsinaasappel kokos […]
Deze verfrissende Amarena kersen tonic mocktail bevat zoete Amarena kersen, kersensiroop, vers citroensap en tonic. Het is een heerlijk alcoholvrij drankje voor de zomer. Het is een eenvoudig mocktail recept dat de perfecte keuze is voor jouw volgende tuinfeest, barbecue, Moederdag of Valentijnsdag. De zomer is de perfecte tijd om te genieten van alcoholvrije drankjes, […]
We werden als bloginsider van fansquare.nl Francesca Kookt uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke soda’s van Royal Club. De Moscow mule cocktail is een van oorsprong Amerikaanse cocktail. Dit wordt geserveerd in een koperen mok en bestaat uit wodka met gemberbier Deze Moscow mule mocktail met granaatappel is een lekkere variant hierop […]
Van Beef & Steak mocht ik een heerlijk Brisket van een USA grain fed rund ontvangen. Brisket is heel erg populair in Amerika, maar in Nederland is het niet verkrijgbaar bij de gewone slager. Het goede nieuws is dat Beef & Steak deze altijd op voorraad heeft en snel kan leveren. Brisket oftewel puntborst komt – […]
Ik heb deze tosti met ham, kaas en roerei ooit bij Denny’s in Amerika gegeten. Moons Over My Hammy stond er op hun menukaart en dat sprak mij wel aan. Nou en of dat dit lekker was! Heb het daarna nooit meer gegeten, maar nu heb ik het toch maar eens zelf thuis gemaakt. Als […]
Een spoom is een tussengerecht tijdens een diner om het eten iets te laten zakken. Dit wordt vooral geserveerd bij een meerdere gangendiner. Het wordt vaak gemaakt van ijs overschonken met koude wijn of champagne. Deze granaatappel wild berries spoom is een frisse alcoholvrije alternatief voor de spoom. Je kunt het als aperatief, tussengerecht of […]
Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens! Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]