Kruidige boterkoek

Kruidige boterkoek

De oer-Hollandse boterkoek is supermakkelijk om thuis te maken en je hebt in principe maar vier ingrediënten nodig. Als je deze boterkoek thuis wilt bakken, duurt het slechts een half uurtje om te genieten van deze authentieke Nederlandse lekkernij. Ik heb nu een heerlijke kruidige boterkoek voor de maand december gemaakt. Maar dit is zo […]

Kruidkoeken voor Sinterklaas

Kruidkoeken voor Sinterklaas

Deze kruidkoeken voor Sinterklaas zijn een lekkere traktatie op 5 december (en natuurlijk ook het hele jaar door). Lekkere roomboterkoeken met koekkruiden. De zachte en chewy spice koeken zijn doordrenkt met verschillende kruiden. Dit is zo’n warm en gezellig koekjesrecept, perfect voor de herfst of je december koekjesschaal!   Kruidkoeken   Wat zijn kruidkoeken eigenlijk? […]

Twee kleuren brownie met verse vijgen

Twee kleuren brownie met verse vijgen

De topping van deze twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Je krijgt het beste van […]

Rode bietmuffins

Rode bietmuffins

Deze rode bietmuffins zijn mooi rood geworden. Je proeft de rode biet niet, maar de biet maakt de muffins wel lekker smeuïg. Deze bietenmuffins zijn een ware smaakopenbaring. Bieten, je houdt van hun aardse smaak of je verafschuwt ze. Ik kan je echter verzekeren dat het geheim schuilt in de manier waarop we deze groente […]

Appel energieballetjes

Appel energieballetjes

Gezonde energieballetjes met de smaak van appeltaart.

Tarte tatin van mandarijntjes

Tarte tatin van mandarijntjes

Wat doe je met de overgebleven mandarijntjes van Sint-Maarten? Je bakt deze heerlijke Tarte tatin van mandarijntjes ervan. Deze Tarte Tatin is een heerlijke variant op het klassieke Franse dessert. De zoete taart heeft gekarameliseerde mandarijntjes op een boterachtige deegbodem. De mandarijnen worden gebakken in een karamelsaus tot ze zacht en goudbruin zijn. Vervolgens bedekt […]

Kruidig bananenbrood met pompoen

Kruidig bananenbrood met pompoen

Ik ben niet zo van het bakken, maar een bananenbrood moest ik toch maar eens proberen. En toen ik een paar overrijpe bananen van mijn groenteboer kreeg, had ik geen excuus meer. Het is herfst en ik heb ook nog wat pompoenen liggen, dus laat ik die ook maar gebruiken. Cranberries, walnoten en natuurlijk de […]

Kokoscake met citroen en limoen

Kokoscake met citroen en limoen

Heb een recepten swap met Thérèse Gaughan van Kitchen Exile gedaan. Ik zag deze heerlijke Kokoscake met citroen en limoen (Lemon and lime coconut cake) voorbijkomen op haar Facebookpagina en dacht die ga ik maken. Ben namelijk helemaal gek van kokos. De Lemon and lime coconut cake is een heel makkelijk recept, je gooit alles […]

Mokka chocoladefudge

Mokka chocoladefudge

Deze mokka chocoladefudge is toch wel een guilty pleasure van mij. Het is een eenvoudig en heerlijk recept voor chocoladefudge dat je in minder dan 10 minuten maakt en slechts vier ingrediënten gebruikt! Iedereen weet dat koffie en chocolade prachtig samengaan. En als ze worden gecombineerd met gezoete gecondenseerde melk in dit recept voor romige […]

Hagelslag banaan monsters

Hagelslag banaan monsters

Een banaan verkleed als monster. Ook leuk om te maken op kinderfeestjes, maak dan kleinere stukjes banaan en laat de oogjes achterwege.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden