Springrolls met groene asperges

Springrolls met groene asperges

Deze Vietnamese springrolls met groene asperges zijn niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Vietnamese springrolls zijn de perfecte lichte en gezonde lentemaaltijd. Ze zijn gevuld met groene asperges, peultjes, surimi sticks, radijsjes, lente-uitjes, verse kruiden en een omelet en worden geserveerd met een heerlijke zoete chilisaus.   Wat zijn Vietnamese springrolls?   […]

Simpele pompoensoep

Simpele pompoensoep

Dit is een recept voor een hele simpele pompoensoep. Je roostert de pompoen in de oven tot die zacht is. Dan mix je het met de bouillon en breng je het op smaak met peper en zout. Zo, makkelijk receptje hè? Natuurlijk kan je er nog allerlei smaken door verse kruiden of specerijen eraan toe […]

Salade met makreel, bietjes en spelt

Salade met makreel, bietjes en spelt

Dit recept voldoet aan alle eisen: het ziet er fantastisch uit, het is absoluut heerlijk, het vult, het is gezond en het is heel makkelijk te maken! Wie houdt daar nou niet van. Deze salade met makreel, bietjes en spelt is een geweldige combinatie van levendige, aardse biet, knapperige speltkorrels en die lekkere vette makreel. […]

Arabische wortelsalade

Arabische wortelsalade

Probeer deze Arabische wortelsalade eens, je zult er geen spijt van krijgen. Door die mooie wortelen in dunne repen te snijden, komen de prachtige kleuren nog beter uit. En het staat ook nog eens supermooi en feestelijk op je bord. De dressing van deze salade maakt het ‘Arabisch’, je geeft door deze dressing de salade […]

Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Deze prei, aardappel, venkelsoep met kervel is gewoon goed. Langzaam gekarameliseerde prei, venkel en in blokjes gesneden aardappelen maken een lekkere en zeer geurige soep. Een beetje room op het einde en verse kervel maken het helemaal af. Ik serveer het graag met wat versgebakken brood. Deze soep kan je zowel warm als koud serveren. […]

Bulgursalade met haring

Bulgursalade met haring

Vandaag is de start van het nieuwe seizoen van de Hollandse Nieuwe. Deze nieuwe haring is lekker vol en vet volgens de kenners. En ik ben tussen de buien door op mijn fiets naar de visboer gereden om ze te halen en deze lekkere salade met haring voor jullie te maken. Deze bulgursalade met haring […]

Gevulde mini komkommers

Gevulde mini komkommers

Ik zag mini komkommers liggen bij de groenteboer en vond ze zo leuk dat ik ze meenam naar huis. Daar lagen ze een paar dagen in de koelkast. Wat te doen ermee. Ze in stukken snijden is zonde, want dan ben je het idee van mini komkommer kwijt. Ineens wist ik het…ga ze lekker vullen. […]

Tempura van groenten met dips

Tempura van groenten met dips

Groentetempura is een populaire vegetarische keuze bij het eten in een Japans restaurant en op de meeste plaatsen staat het op het menu. De licht gebakken groenten zijn heerlijk als aperitiefhapje of als een maaltijd. Je kunt groentetempura thuis bakken met een paar eenvoudige ingrediënten, een beetje voorbereidingstijd en wat techniek. Ik heb nu een […]

Pastinaak, knolselderij en aardpeersoep

Pastinaak knolselderij en aardpeersoep

Hier is nog een verwarmend, comfortabel gerecht, ideaal voor koude herfst- en Een romige pastinaak, knolselderij en aardpeersoep, geserveerd met gekaramelliseerde peerblokjes en een heerlijke zelfgemaakte walnotenpesto. Aardperen maken deze soep heerlijk romig, terwijl knolselderij, pastinaak en kruiden bijdragen aan het rijke aroma. Ik vind het heerlijk om hem te maken van deze wintergroenten. Deze […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden