Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]
Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]
Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep met zalm en garnalen ontstaan. Maak in […]
Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]
Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Deze curry is het lekkerst als je […]
Viskoekjes kunnen zo saai zijn. Maar Aziatische viskoekjes zijn geweldig Een klassiek Thais straatvoedsel en mijn favoriete voorgerecht in Thaise restaurants. Verrassend makkelijk om thuis te maken, probeer het eens. Alles wat je nodig hebt is vis, rode currypasta, ei, lente-ui en koriander. Even pureren in je keukenmachine, burgertjes ervan maken en bakken in de […]
Dit recept voldoet aan alle eisen: het ziet er fantastisch uit, het is absoluut heerlijk, het vult, het is gezond en het is heel makkelijk te maken! Wie houdt daar nou niet van. Deze salade met makreel, bietjes en spelt is een geweldige combinatie van levendige, aardse biet, knapperige speltkorrels en die lekkere vette makreel. […]
Maak eens een tafel vol met tapas, deze gamba’s al pil pil horen daar zeker bij. Dit gamba gerecht is een snel en makkelijk traditioneel tapas recept, gemaakt met verse garnalen die heel snel worden gebakken in goede kwaliteit olijfolie, knoflook, rode peper en gerookte paprikapoeder en sissend worden geserveerd. Dit klassieke Spaanse tapas gerecht […]