Ik doe weer mee die leuke recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Deze keer mocht ik een recept uitzoeken van Nienke Vos van Foxilicious.nl. Nienke is een flexitariër, maar kookt vooral vegetarisch. Deze gerechten publiceert zij op haar blog. Zij wil mensen graag inspireren om vaker zonder vlees en vis te koken. Vandaag staat prei in […]
Deze rosbief uit de oven met balsamico uien was super mals en de uien waren een heerlijk bijgerecht bij het vlees. Rosbief en andere grote stukken vlees, koop ik meestal bij Beef&Steak. Ze zijn de specialist op dit gebied, er is heel veel keuze daar, perfecte kwaliteit en hele goede service en levering. De online […]
Manlief had een grote Kerststol gekocht, maar na een week lag de helft hiervan nog op het aanrecht. Dit ook omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer is ook helemaal vol, daar kan ik helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes Kerststol gegeten had, kwam ook hij tot de ontdekking dat […]
Met slechts een paar ingrediënten tover je een super lekkere fudge uit de keuken. Decadente chocolade fudge met Amarula cream. Wie wil dat nou niet? Fudge Fudge wordt meestal gemaakt van suiker, boter en melk. Door het te verwarmen tot 116 ° C en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde […]
Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout. Ragout Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]
Sabayon oftewel Zabaglione is een van oorsprong Italiaans dessert. In Frankrijk noemen ze het sabayon. Dit nagerecht bestaat uit slechts een paar ingrediënten, namelijk eigeel, suiker en alcoholische drank. Oorspronkelijk wordt de Sabayon met Marsala wijn gemaakt, maar ik het een sabayon met Amarula en Cantuccini gemaakt. Sabayon Een klassieke Sabayon is een […]
Ik weet nog wel dat ik dit voor het eerst at in Zuid-Frankrijk, oh wat heerlijk vond ik dat. Dat wilde ik nog eens zelf thuis maken, maar het heeft toch echt wel jaren geduurd voordat ik deze heerlijke en klassieke Franse Brandade visdip daadwerkelijk gemaakt heb. Brandade Het is een typisch gerecht […]
De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]
Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo van het bakken. Maar ja de kleinkinderen vinden het geweldig om te bakken met me. Dus als ze bij ons zijn, bakken we altijd iets. Het leukste vinden ze om cakejes te bakken. Ze bedoelen daarmee cupcakes. En omdat het december is, zijn het natuurlijk […]
Ja ….. ik mocht Floky biologische zwarte knoflookteentjes ontvangen in de Foodybox en zoals jullie weten ben ik gek op dit zwarte goedje. Deze keer heb ik er een te lekkere Baba Ganoush met zwarte knoflook van gemaakt, want ik ben ook gek op aubergines. Baba Ganoush Baba Ganoush is een dip of een […]