Shakshuka groentestoof met eieren

Shakshuka groentestoof met eieren

Ik heb al diverse keren shakshuka gemaakt, maar kwam erachter dat ik nog nooit een recept hiervan op de site geplaatst had. Dus nu heb ik voor jullie het recept van deze shakshuka groentestoof met eieren voor jullie uitgeschreven en geplaatst. Je kunt dit gerecht als ontbijt, lunch of zelfs als avondmaaltijd eten.   Shakshuka […]

Gevulde paprika’s met worst

Gevulde paprika’s met worst

In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt […]

Orzotto met nduja en burrata

Orzotto met nduja en burrata

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild.   Orzo   Orzo is een pastasoort wat […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Griekse stijl lamsschenkels

Griekse stijl lamsschenkels

Als je gek op lamsvlees en stoofpotjes bent, dan is dit gerecht echt iets voor jou. Heerlijk zacht vlees, vol van smaak, dit wil jij proberen. Griekse stijl lamsschenkels hebben even nodig om te garen, maar dan serveer je wel super mals vlees met de smaken uit de Griekse keuken.   Lamsvlees   Lamsvlees, je […]

Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai

Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]

Pappardelle met courgettelinten

Pappardelle met courgettelinten

Ben jij ook zo gek op pasta? Dan heb ik een lekker pastarecept voor jou. Deze pappardelle met courgettelinten is snel te bereiden en helemaal niet moeilijk om te maken. Daarbij wordt nog een lekkere pesto gemaakt van hazelnoten, basilicum en rucola geserveerd. Probeer dit recept, je zult ervan smullen? Pasta   Ik heb voor […]

Ossenhaas met bearnaisesaus

Ossenhaas met bearnaisesaus

Deze klassieker uit de Franse keuken stond op de kaart in het restaurant van mijn ouders. Dan heb ik het wel over de jaren tachtig hè. Ik heb zo vaak gezien hoe ossenhaas met bearnaisesaus bereid werd, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Maar nu is het zover en gaan we vandaag op […]

Quinoa salade met courgette

Quinoa salade met courgette

Ik mocht quinoa, knoflook en koolzaadolie uit onze eigen polder ontvangen. Hoe bijzonder is dat! Nou ik vond dat ik er daar een lekker recept van moest maken. Het is deze quinoa salade met courgette geworden. Je kunt de salade warm, lauwwarm of koud serveren. Lekker als lunch, voorgerecht, bijgerecht of avondmaaltijd.   Quinoa   […]

Orzo salade met gerookte zalm en aspergetips

Orzo salade met gerookte zalm en aspergetips

Een simpele pastasalade, maar oh zo feestelijk en lekker. Deze orzo salade met gerookte zalm en aspergetips maak je supermakkelijk en snel klaar. Een salade met veel smaak en een lekkere dressing met een citroenkick. Dit wil je proberen!   Orzo   Orzo is een pastasoort maar het lijkt op rijst. Ik vind het een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden