Aubergine schnitzel met parelcouscous

Aubergine schnitzel met parelcouscous

Deze aubergine schnitzel met parelcouscous is een heerlijk vegetarisch gerecht. Een leuke manier om een keer iets anders te doen met een aubergine. Een gezonde schnitzel die lekker krokant van buiten is en zacht vanbinnen. Zo’n knapperig korstje maakt deze zelfgemaakte groente schnitzel superlekker.   Aubergines   Eet jij wel eens aubergines, of weet je […]

Kipvleugels met citroen en peper

Kipvleugels met citroen en peper

Lemon pepper chicken wings oftewel kipvleugels met citroen en peper zijn de lekkerste borrelhapjes die je ooit gegeten hebt. Lekker veel smaak door de citroen, peper en knoflookboter, dit wil je proberen! Deze kipkluifjes zijn heerlijk als avondmaaltijd maar zeker ook als borrelhapje.   Kipvleugels   De kipvleugels ook wel kipkluifjes genoemd zijn relatief goedkoop. […]

Caesar salade met gegrilde zalm

Caesar salade met gegrilde zalm

Manlief is gek op Caesar salade en daarom maak ik het regelmatig. Elke keer weer net even anders en deze keer heb ik een Caesar salade met gegrilde zalm gemaakt, want hij is ook gek op zalm. Twee van zijn favorieten gecombineerd in een gerecht. Caesar salade   Caesar salade is afkomstig van chef Caesar […]

Tex Mex pasta

Tex Mex pasta

Mexicaanse smaken zoals chili, koriander, zwarte bonen, maïs en een tomaten verwerkt in een pastagerecht. Als jij ook zo gek bent op deze keuken dan wil je Tex Mex pasta echt proberen! Maak hem helemaal naar eigen smaak met de bonensoorten, vlees en specerijen die jij lekker vindt. En voeg lekker veel rode peper toe […]

Pulled pork quesadilla

Pulled pork quesadilla

Ik had 2 kilo pulled pork in de oven bereid en heb daar behoorlijk veel van overgehouden. Dit heb ik in porties verdeeld en ingevroren. Hiermee kan ik dan later weer andere gerechten van maken zoals deze heerlijke pulled pork quesadilla. Een lekker en snel gerecht wat de hele familie lekker vindt en het is […]

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue

Gevulde geroosterde aubergines

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gevulde geroosterde aubergines kan je in de oven bereiden of je roostert de aubergines op de barbecue. Je kunt het als vegetarische lunch of hoofdgerecht serveren, maar het is ook heerlijk bij een barbecue. Serveer er een lekker Turks brood bij en je hebt een […]

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Harissa kipkebabs met parelcouscous

Ik ben de vriezer een beetje aan het ‘leeg’ eten en daar kwam ik nog kipdijfilets van onze kippenboer Karin van Polderkip tegen. Wat te maken? Het is warm vandaag en ik heb niet zoveel zin om uitgebreid te koken. Het zijn heerlijke harissa kipkebabs met parelcouscous geworden. Die parelcouscous salade had ik gisteren al […]

Courgetti met pittige garnalen

Courgetti met pittige garnalen

Ik heb ooit een spiralizer gekocht en heb hier nog steeds veel plezier van. Wortels, courgette, komkommer en bietjes, van al deze groenten kan je groente ‘spaghetti’ draaien. Vandaag eten we courgetti met pittige garnalen. Ze noemen het courgetti omdat het een soort spaghetti van courgette is. Het is een lekker gerecht met de garnalen, […]

Zalm met roergebakken komkommer

Zalm met roergebakken komkommer

Ik mocht van Love my Salad een primeur ontvangen, namelijk een Aziatische roerbak komkommer. Een komkommer die je kunt (roer)bakken. Nu verwachten jullie waarschijnlijk dat ik er een Aziatisch wokgerecht van zou maken, maar ik heb er iets heel anders van gemaakt, namelijk deze gebakken zalm met roergebakken komkommer en dragon roomsaus. Dit is een […]

Slawraps met kipgehaktballetjes

Slawraps met kipgehaktballetjes

Ik heb een heerlijk gerechtje voor jullie. Deze slawraps met kipgehaktballetjes maak je snel klaar, ideaal voor een doordeweekse dag. Het voordeel van kipgehaktballetjes is dat het snel gaar is, daarom staat dit gerechtje binnen 20 minuten op tafel. Maak er wel een lekkere kruidige Ranch dressing bij, die maakt het geheel helemaal af.   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden