Dit recept voor gele viscurry met zwarte rijst zit boordevol supersappige stukken verse vis, gedrenkt in een romige, zijdezachte gele currysaus. Deze maaltijd die een restaurant waardig is, brengt de pit naar huis, is perfect voor het hele gezin en kan in minder dan 30 minuten worden bereid. Deze curry is het lekkerst als je […]
Stamppot is toch wel een typisch Hollands gerecht. En ik heb nu een bijzonder stamppotje gemaakt, namelijk een heerlijke vegetarische andijvie rucola stamppot met cashewnoten. In de winter wordt vooral boerenkool gebruikt voor de meest iconische Nederlandse gerechten. Maar deze stamppot kan je ook zomers eten, als het wat koeler is. Stamppot Je […]
Poulet à l’Estragon oftewel kipfilets met dragonsaus is een echt klassiek Frans gerecht en één van de lekkerste kipgerechten, vind ik. Ik had een grote bos dragon gekocht bij mijn groenteboer en die grote bos kon ik gebruiken in diverse recepten. Natuurlijk ook de bekende ossenhaas met bearnaisesaus gemaakt en deze heerlijke kip. De kip […]
Hier is nog een verwarmend, comfortabel gerecht, ideaal voor koude herfst- en Een romige pastinaak, knolselderij en aardpeersoep, geserveerd met gekaramelliseerde peerblokjes en een heerlijke zelfgemaakte walnotenpesto. Aardperen maken deze soep heerlijk romig, terwijl knolselderij, pastinaak en kruiden bijdragen aan het rijke aroma. Ik vind het heerlijk om hem te maken van deze wintergroenten. Deze […]
Deze bijzonder paarse spruitjesstamppot met curry moet je maken! Niet alleen heb ik hier paarse spruitjes in verwerkt, maar ook nog eens paarse truffelaardappelen. Dus als je die bij jouw groenteboer zit liggen, koop ze dan gelijk en maak deze lekkere stamppot. Maar als je ze niet kunt vinden, dan kan je deze stamppot ook […]
Romige Mexicaanse chowder is de perfecte soep om toe te voegen aan je soeprecepten! Het is heerlijk smaakvol en zeer bevredigend. Dit is een van mijn soeprecepten waarvan ik weet dat je deze bij de hand wilt houden! Als er één soort recept is waar jullie echt dol op lijken te zijn, dan zijn het […]
Eiercurry is een vegetarisch gerecht uit India en Indonesië. Het is niet echt moeilijk te maken, je hebt alleen wel aardig wat ingrediënten nodig. Serveer het met rijst en/of naanbrood of zoals ik gedaan heb met gekruide zilvervliesrijst. Serveer deze eiercurry op een koude dag en je zult lekker opwarmen door de specerijen in de […]
Gezellig en verwarmend, deze courgette, prei en kervelsoep met kaasballetjes zit boordevol gezonde groene groenten en kruiden. Het is een heerlijke groene groentesoep die perfect is voor een gezonde lunch of licht diner, en klaar is in slechts 30 minuten! Je eigen zelfgemaakte soep maken is heel eenvoudig en het voelt altijd een beetje lekkerder […]
Bubble and squeak is een traditioneel Engels gerecht gemaakt om de kliekjes van zondag te verwerken. De ingrediënten bestaan ongeveer voor de helft uit aardappel(puree), aangevuld met restjes gekookte groenten. De fijngesneden groenten worden in een koekenpan als een stamppotje gebakken tot een soort koek. Zo aan het eind van onze vegetarische maand heb ik […]