Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht. Of maak je liever […]
Deze mooie groene gazpacho van avocado, komkommer en rucola is een heerlijk fris soepje voor warme dagen. Serveer het in een glaasje als amuse of voorgerecht bij een etentje. Gazpacho is een ijskoude Spaanse soep, meestal gemaakt van bouillon, (rauwe) groenten zoals tomaten, paprika’s, kruiden en sherry-azijn. Natuurlijk kan je deze soep in allerlei varianten […]
Ze zijn weer te koop …. asperges! Wij zijn er gek op en ik maak altijd zoveel mogelijk verschillende gerechten in de aspergetijd. Als ze in de aanbieding zijn, of als je gebroken exemplaren ziet liggen, maak hier dan soep van. Aspergesoep zelf maken is helemaal niet moeilijk. Gebruik de schillen en harde uiteinden om […]
De zoete zuidvruchten zijn erg lekker bij het zoute van de camembert. Deze camembert uit de oven met een zoete topping is een leuk gerecht om als borrelhap, voorgerecht of zelfs nagerecht te serveren. Je hebt er weinig werk aan, maar zet wel een spectaculair gerecht op tafel! Camembert Ik heb nu een […]
Deze mini taco tubs gevuld met buikspek, fetadip en salsa zien er heel erg leuk uit en zijn makkelijk uit het vuistje te eten. Zet de plank op tafel en genieten maar! Schrik niet van de bereidingstijd, de oven doet het werk. Je kunt het buikspek ook een dag van te voren bereiden. Ik […]
Deze wortelsalade met appel en cranberries is lekker als lunch, voorgerecht of salade bij de barbecue. Het ziet er niet alleen prachtig uit op je bordje, maar het is ook nog eens een heerlijke salade. Deze salade is ontstaan doordat ik ’s middags geen brood wilde eten. Dan kijk ik wat er nog in de […]
Dit groente- en kruidentuintje met kwarteleitjes is een heel leuk voorgerecht om te serveren tijdens een speciaal diner bijvoorbeeld met de Paasdagen of de Kerst. Je kunt er allerlei soorten groenten en kruiden voor gebruiken, wat jij lekker vind en/of waar je maar zin in hebt. Ik heb alleen de kopjes van de groene asperges […]
Zijn deze Luchtige groene pannenkoekjes met gerookte zalm niet leuk als brunch met de Paasdagen? Iedereen heeft lekker uitgeslapen en het is tijd voor een gezellige brunch met elkaar. Ik heb spinaziepoeder gebruikt voor de mooie groene kleur van de pannenkoekjes. Deze spinaziepoeder kan je o.a. bestellen bij Van Beekum Specerijen Deze poeder geeft niet […]
Ik heb voor deze warme Tarlysalade met asperges, boontjes en citroen het graan tarly gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander soort gebruiken zoals bijvoorbeeld bulgur, farro of couscous. Ik zag bij mijn groenteboer Meyer citroenen liggen en heb deze gekocht. Meyer citroen is een citrusvrucht welke qua smaak zit tussen een citroen en […]
Asperges …. wij zijn er gek op en ik maak in het seizoen altijd zoveel mogelijk recepten met asperges. Je kunt deze frittata met groene asperges, lente-ui en cheddar als lunch voor vier personen maken, of als hoofdmaaltijd voor twee personen. Serveer er eventueel nog wat lekker brood en roomboter bij. Ik heb mature cheddar kaas […]