Bahji van gekleurde wortelen

Bahji van gekleurde wortelen

Bahji of Pakora is een van oorsprong een recept uit India. Het is een (pittig) gefrituurd gerecht meestal gemaakt van groenten in een beslag van kikkererwten aangelengd met koud water. Het is een populaire streetfood snack en in restaurants wordt het als voorgerecht of bijgerecht geserveerd samen met een mangochutney. Ik heb deze Bahji van […]

1 klein ei, losgeklopt

Aziatische viskoekjes

Viskoekjes kunnen zo saai zijn. Maar Aziatische viskoekjes zijn geweldig Een klassiek Thais straatvoedsel en mijn favoriete voorgerecht in Thaise restaurants. Verrassend makkelijk om thuis te maken, probeer het eens. Alles wat je nodig hebt is vis, rode currypasta, ei, lente-ui en koriander. Even pureren in je keukenmachine, burgertjes ervan maken en bakken in de […]

Springrolls met groene asperges

Springrolls met groene asperges

Deze Vietnamese springrolls met groene asperges zijn niet moeilijk om ze te maken, alleen wat snijwerk. Vietnamese springrolls zijn de perfecte lichte en gezonde lentemaaltijd. Ze zijn gevuld met groene asperges, peultjes, surimi sticks, radijsjes, lente-uitjes, verse kruiden en een omelet en worden geserveerd met een heerlijke zoete chilisaus.   Wat zijn Vietnamese springrolls?   […]

Thaise noedelsalade met kip

Thaise noedelsalade met kip

Een frisse zomerse salade gemaakt met rijstnoedels, groenten, gesneden kipfilet en een Thaise dressing. Knapperige wortel, komkommer en lente-ui voegen een heerlijke crunch toe aan deze Thaise noedelsalade met kip, terwijl de Thaise dressing hem extra smaak geeft. Een goede salade blijft favoriet, zeker niet in de warme zomermaanden. Ze zijn lichter en meestal gevuld […]

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Spaghetti met Oosterse kip en garnalen

Ik had deze spaghetti met Oosterse kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met noedels. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden. Je hebt zin in een snelle Chinese maaltijd, dus ga naar de […]

Oosterse kipsalade

Oosterse kipsalade

Lekkere frisse Oosterse kipsalade met komkommer en wortel om te eten op een warme avond. Je kunt het serveren als hoofdgerecht voor 2 personen of als voorgerecht voor 4 personen. De kip kan je eventueel een dag van tevoren klaar maken, als ik jou was zou ik meer kipfilets bereiden. Deze zijn zo lekker, hier […]

Tempura van asperges

Tempura van asperges

Krokante tempura van asperges met een romige zoete chilisaus is gemakkelijk thuis te maken en in een mum van tijd klaar. Een snel en verslavend gerecht, wees erop voorbereid dat je dit vaker wilt maken. Tempura van asperges is lekker als lunch, voorgerechtje of als borrelhap. De truc voor een licht en knapperig beslag is […]

Slawrap met pittige kipgehaktballetjes

Slawrap met pittige kipgehaktballetjes

Geniet van deze slawrap met pittige kipgehaktballetjes als lunch, diner of als aperitiefhapje. Deze snelle en gemakkelijke kipgehaktballetjes zitten boordevol smaak voor een lekkere maaltijd die nog steeds indrukwekkend is. Door de kipgehaktballetjes in de oven te garen, ontstaan er steviger gehaktballetjes. Daarna rol je ze door de heerlijke saus voordat ze in de slawrap […]

De lekkerste gehaktballen

De lekkerste gehaktballen

Dit zijn echt de lekkerste gehaktballen.

Garnalen met sesam en honingsaus

Garnalen met sesam en honingsaus

Ik heb dit een keer bij de Chinees gegeten en vond dat zo lekker, dat ik thuis uitgeprobeerd heb. Nou ik kan je verklappen dat dit net zo lekker als bij de Chinees. Er gaat wel super veel honing in, maar dat maakt dit gerecht zo lekker sticky en hierdoor blijft de sesam goed eraan […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden