Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Deze zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je kookt alleen de krieltjes van te voren gaar, legt alles op een ovenplaat en schuift dit in de oven. Als je asperges gebruikt in plaats van aspergetips, kook deze dan wel even gaar van te voren. Als je geen verse […]

Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm

Voor mijn crash dieet heb ik deze Poke bowl van bloemkoolrijst met zalm gemaakt. Ik weet niet zeker of ik de sojasaus, sesamolie, sushi azijn en Sriracha bij het crash dieet past, staat namelijk niet op de lijst, maar ik denk dat deze smaakmakers geen kwaad kunnen. Ik probeer zoveel mogelijk te varieren tijdens de […]

Zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven

Zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven

Mijn schoonzusje kwam eten en wilde graag vis eten. De asperges liggen al bij de groenteboer die heb ik dus gekocht. Ze krijgt vanavond lekkere zalm met groene asperges en krieltjes uit de oven. Het is een makkelijke maaltijd, je kookt vooraf even de asperges en krieltjes en schuift alles ’s avond in de oven. […]

Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten

Harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten

Eet jij nooit vis thuis, omdat je het eng vindt dit te bereiden? Dat hoeft helemaal niet. Probeer eens deze harissa zalm met gebakken zoete aardappelblokjes en kikkererwten. De vis wordt namelijk in de oven bereid en kan eigenlijk niet mislukken. Het enige waar je op moet letten is dat de vis niet te lang […]

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling

Zelfgemaakte kibbeling, oftewel tempura van vis, maak je heel makkelijk zelf en is misschien nog wel lekkerder dan de kibbeling van de visboer. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen welke vissoort je gebruikt. Ik ben bijvoorbeeld gek op kabeljauw en zalm en heb daarom filets hiervan gebruikt. Neem wel visfilets zonder huid […]

Chirashi Bowl

Chirashi of Chirashi bowl lijkt op een Poke bowl of Sushi bowl, maar is net weer iets anders. Het is een Japans gerecht in een bowl, met rijst en als topping veel verschillende soorten vis. Dit kan rauwe (sushi kwaliteit) zalm of tonijn zijn, maar ook gerookte vis, garnalen of zelfs kaviaar. Daarbij worden ook […]

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen

Ik doe mee aan de foodboxchallenge van Have a good ‘food’ day en StudioKOOK. Wij mogen met de volgende ingrediënten een gerecht verzinnen: Bloemkool, Rode ui, Zalm, Bonen, Paprika en Wortel. Minimaal vier ingrediënten hiervan moeten we gebruiken om een gerecht mee te maken. We mogen zelf ook nog ingrediënten toevoegen. Ja wat ga je […]

Tex Mex soep met zalm

Tex Mex soep met zalm

Ik mocht een heel mooi pakket van Santa Maria Tex Mex ontvangen met de uitdaging om een recept te verzinnen met drie producten uit de doos. Ik wilde eens iets heel anders maken dan de geijkte wraps, etc. en zo is deze lekkere pittige Tex Mex soep met zalm en garnalen ontstaan.   Maak in […]

Poké bowl met zalm, enoki en avocado

Poké bowl met zalm, enoki en avocado

Poké (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een poké bowl met zalm, enoki en avocado gemaakt. Meestal wordt het […]

Poke-taartje van zalm

Poke-taartje van zalm

Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden