Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Witte Kerstfudge vormpjes

Witte Kerstfudge vormpjes

Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje.   In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]

Sinterklaas Rocky Road

Sinterklaas Rocky Road

Voor de kleinkinderen heb ik deze Sinterklaas Rocky Road gemaakt. En man oh man, wat stonden ze te glunderen toen ze deze kregen. Ze geloven nog in Sinterklaas en vanaf september hadden ze het er al over. En maar Sinterklaas liedjes zingen, terwijl de mussen van het dak vielen van de warmte.   Ik heb […]

Brownies in een potje

Brownies in een potje

Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden.   Ik zag deze leuke potjes staan […]

Broodpudding gemaakt van croissants

Broodpudding gemaakt van croissants

Het gebeurt niet vaak, maar soms houd je croissants over. Maak er dan deze zalige pudding van. Broodpudding is een ideale manier om ‘oud’ brood op te maken. Of het nu stokbrood, boterhammen of zelfs croissants zijn, je kunt er een heerlijke broodpudding van maken. Het is geen ‘light’ recept, maar af en toe jezelf […]

Chocoladehart voor Valentijn

Chocoladehart voor Valentijn

Volgende week is het Valentijnsdag. En hoe gaaf is dat…..het is ook nog eens mijn verjaardag. Ik kan je verklappen dat het heel erg leuk is om op Valentijnsdag jarig te zijn. Om je lief te verrassen hierbij het recept voor een verleidelijk chocolade verrassing. Met een minimale inspanning bereik je het maximale effect met […]

Witte chocolade en pindakaas fudge

Witte chocolade en pindakaas fudge

Waarschuwing vooraf: niet maken! Deze witte chocolade en pindakaas fudge is veel te lekker haha. Wij zijn gek op pindakaas, pinda’s, witte chocolade en fudge. Ik heb deze gecombineerd in deze pinda fudge. Wow, dat ik goed geslaagd. Als je gek bent op pindakaas dan moet je hem eens maken, je weet niet wat je proeft. […]

Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout

Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout

Deze Witte chocolade fudge met wasabi en zwart zout is een hele bijzondere combinatie geworden. Ik mocht verse wasabi ontvangen en heb daar al diverse gerechten mee gemaakt. Lees hier de blog over verse wasabi en dat de wasabi die verkocht wordt in de winkels niets met echte wasabi te maken heeft. Verse wasabi is […]

Halloween mummie koekjes

Halloween mummie koekjes

31 oktober wordt er weer Halloween gevierd en ik heb leuke ‘scary’ versnapering voor de kinderen gemaakt. Oehoe …. lekker griezelen met deze Halloween mummie koekjes. Leuk om samen met de kinderen te maken.   Halloween is de Engelse naam voor allerheiligenavond (All Hallow’s Evening). Dit werd vooral gevierd door de Amerikanen op de avond […]

Mummie speculaasballen

Mummie speculaasballen

31 oktober is het weer zover …. Halloween. Dan gaan we weer griezelen en deze Mummie speculaasballen zijn een leuke traktatie voor de avond.   Chocolade au-bain-marie smelten houdt in dat je de chocolade in een glazen schaal boven een pan met heet water laat smelten. Het water moet niet koken en niet tegen de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden