Bouillabaisse met rouille

Bouillabaisse met rouille

Ik heb bouillabaisse met rouille voor het eerst gegeten op onze vakantie in Zuid-Frankrijk en vond het gelijk de lekkerste vissoep die ik ooit gegeten had. Vooral de rouille erbij, lekker pittig met veel knoflook. Wat een smaken allemaal.   Bouillabaisse is een van oorsprong Provençaals gerecht wat gemaakt werd onverkochte/overgebleven vis van de vissers. […]

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Zeebaars uit de oven met venkel, tomaat en basilicum

Een hele vis bereiden is helemaal niet moeilijk. Vooral niet op deze manier, leg ze in een ovenschaal en de oven doet het werk voor je. Je kunt er eventueel nog wat gebakken aardappeltjes bij serveren en je hebt een complete maaltijd. Houd je niet van venkel, gebruik dan alleen tomaat, snijd ze in plakken […]

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

Radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet

En weer zo’n lekker recept van mijn crash dieet. Een prachtige radicchio venkelsalade met gerookte kipfilet is het geworden. Ik heb het gegeten als lunch, maar is natuurlijk ook heerlijk als voorgerecht. Natuurlijk gebruik je tijdens een crash dieet geen mayonaise of olie, hiervoor in de plaats heb ik magere yoghurt gebruikt. Als je deze […]

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Dit heerlijke vispakketje heb ik ook gemaakt tijdens mijn crash dieet weken. Zoals je kunt zien is het helemaal geen straf als dit op je tafel komt. Het is een ontzettend gezond en vetarm recept, wat ook heerlijk is als je niet op dieet bent. Je kunt met allerlei soorten vis en groenten varieren, maar […]

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten

Ik had een heerlijke en kleurige salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata gemaakt en had daardoor nog een stuk rode kool, wortel en venkel over. Deze lagen al een paar dagen in de koelkast te lonken. Die moesten nog verwerkt worden in een gerecht. Ik heb daar deze knapperige koolsla met venkel, wortel, […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Orzotto met venkel en kipkarbonades

Voor deze orzotto met venkel en kipkarbonades heb je maar een bakpan en de oven nodig. Orzotto is een soort risotto, maar in plaats van risottorijst gebruik je een pastasoort wat orzo heet. Deze pasta heeft de vorm van een rijstkorrel. Ik vind het een heerlijke pastasoort, het wordt lekker romig als je het op […]

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Als de raapstelen bij je groenteboer ziet liggen weet je dat het voorjaar is aangebroken. Raapstelen, ook wel kelen genoemd, is het jonge blad van de Chinese kool en de meiknol. Het hele plantje wordt met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden en in bosjes of los verkocht. De groente heeft een pittige smaak, […]

Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Prei, aardappel, venkelsoep met kervel

Deze prei, aardappel, venkelsoep met kervel is gewoon goed. Langzaam gekarameliseerde prei, venkel en in blokjes gesneden aardappelen maken een lekkere en zeer geurige soep. Een beetje room op het einde en verse kervel maken het helemaal af. Ik serveer het graag met wat versgebakken brood. Deze soep kan je zowel warm als koud serveren. […]

Venkel appelsalade

Venkel appelsalade

Een lichte en pittige venkel appelsalade met dungesneden venkel, appels en selderij, gegarneerd met een lekkere yoghurtsaus. Deze venkel appelsalade is alles wat je maar kunt wensen in een verfrissende salade. Venkel wordt niet vaak gegeten in ons land en dat is jammer. Het is het hele jaar door te vinden in supermarkten en groenteboeren. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden