Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Broodpudding gemaakt van Kerststol

Broodpudding gemaakt van Kerststol

Manlief had een grote Kerststol gekocht, maar na een week lag de helft hiervan nog op het aanrecht. Dit ook omdat ik (nog) geen brood kan eten. De vriezer is ook helemaal vol, daar kan ik helaas niets in kwijt. Nadat hij heel veel sneetjes Kerststol gegeten had, kwam ook hij tot de ontdekking dat […]

Aardbeien kwark taartje

Aardbeien kwark taartje

Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van […]

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]

Appeltaart mugcake

Appeltaart mugcake

Ik ben er geen voorstander van om te koken in de magnetron, maar voor deze appeltaart mugcake maak ik een kleine uitzondering. Het is natuurlijk wel lekker om een ontbijtje binnen 3 minuten klaar te hebben. Maar je kunt deze mugcake ook bakken in de oven, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren. Meng het beslag […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Broodpudding van krentenwegge met frambozen

Manlief had voor Golf4Life en het KWF in een dag op zes(!) golfbanen door heel Nederland gespeeld. Op elke baan werden ze met open armen ontvangen en overal kregen ze wel een attentie. Zo ook op Golfparc Sandur in Emmen. Hier kreeg hij een hele grote krentenwegge. Toen hij daar mee thuiskwam had ik zoiets […]

Aardbeien kruimeltaartje

Aardbeien kruimeltaartje

Heerlijk het is weer tijd voor de zomerkoninkjes. Ik kwam met 2 kilo aardbeien thuis, dat was wel heel veel! Van de helft hiervan heb ik aardbeienjam gemaakt. Deze zelfgemaakte jam is toch wel heel erg lekker hoor. Maar ja dan heb je 5 potjes jam, wat ga ja daar weer mee doen. Als je […]

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

De Paasdagen komen er aan en dit is een leuk taartje om te serveren met deze dagen. Dit recept voor luchtige mini cheesecake met dragee eitjes is genoeg voor vier personen. Eerlijk gezegd had ik een kleintje voor ons tweeën gemaakt, maar het recept verdubbeld voor vier personen. Je kunt er eentje maken of 4 […]

Ile flottante

Ile flottante

Ile flottante vertaald uit het Frans betekent drijvend eiland. Het is een klassiek Frans nagerecht, eentje uit de oude doos dus. Met drijvend eiland wordt het eiwitschuim bedoeld wat op een heerlijke vanillesaus/vla drijft. Je kunt het warm eten, maar meestal wordt het koud geserveerd. En dat is wel handiger, omdat je dan alles van […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden