Stamppot met geroosterde aardperen

Stamppot met geroosterde aardperen

Maak eens een bijzondere stamppot met geroosterde aardperen. Geroosterde aardperen besprenkeld met knoflook-tijmolie zijn om je vingers bij af te likken! Lekker om het zo te serveren, maar ook superlekker om er een stamppotje van te maken.   Stamppot   De Hollandse stamppot blijft natuurlijk heerlijk, maar stamppotten gemaakt van bijzondere groenten en/of aardappelsoorten worden […]

Pasta met uien en paddenstoelen

Pasta met uien en paddenstoelen

Dit eenpansgerecht van pasta met uien en paddenstoelen is rijk en romig, met zoete gekarameliseerde uien, shiitake paddenstoelen en schelpjespasta. Eenvoudig, heerlijk en gemakkelijk aan te passen voor een veganistisch en/of glutenvrij gerecht. Serveer warm, met wat verse tijm of gehakte kruiden, eventueel geroosterd broodkruim als je dat liever hebt en geniet ervan! Het ultieme […]

Kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook

Kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook

Deze kippenlevertjes met zwarte ui en knoflook kan je maken voor een feestelijk etentje thuis. Dit is een rijk gerecht dat niets anders nodig heeft dan een lekker geroosterd brood erbij. De zwarte ui en zwarte knoflook erin, geven de kippenlevertjes een hele speciale smaak, dit recept voor kippenlever zal van iedereen een liefhebber van […]

Gebakken feta met verse vijgen

Gebakken feta met verse vijgen

Dit recept voor gebakken feta met verse vijgen, zwarte knoflook en tijm is het perfecte voorgerecht of borrelhap voor het einde van de zomer en de herfst. Met slechts vijf minuten voorbereidingstijd en een ovenschotel, kan dit eenvoudig te bereiden gerecht in ongeveer 25 minuten klaar zijn.   Feta   Om dit overheerlijke, snelle en […]

Kipfilet met room en spinazie

Kipfilet met room en spinazie

Dit heerlijke eenpansgerecht van kipfilet met room en spinazie is supermakkelijk te maken. Ik moet toegeven dat ik normaal gesproken geen grote fan ben van kipfilets. Maar als ze goed plat worden geslagen en bestrooid met gerookte paprikapoeder zodat er een mooi bruin korstje ontstaat, dan is het een heel ander verhaal. En vooral als […]

Blackened kip met Spaanse salade

Blackened kip met Spaanse salade

Ik heb voor jullie een lekker makkelijk recept voor dit warme weer. Deze blackened kip met Spaanse salade heeft heel veel smaak en kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden. De blackened kip oftewel zwartgeblakerde kip wordt gekruid en op hoog vuur gegrild of gebakken. Door de kruidenmix en het hete grillen van de kip, […]

Lamsstoof met venkel

Lamsstoof met venkel

Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]

Spaghetti met spinazie blauwe kaassaus

Spaghetti met spinazie blauwe kaassaus

Deze spaghetti met spinazie blauwe kaassaus is een heerlijk en makkelijk te bereiden vegetarische pasta. Maar je kunt er ook nog een gegrilde steak, stukje kip of tofu erbij maken als je extra proteïne erbij wilt serveren. De saus is super romig en heeft precies de juiste hoeveelheid spinazie en wat voedzame en knapperige walnoten. […]

Yorkshire pudding met pulled pork

Yorkshire pudding met pulled pork

Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie, namelijk een Yorkshire pudding met pulled pork. Een Yorkshire pudding gevuld met zelfgemaakte pulled pork en een lekkere salade van komkommer, tomaten en feta erop. Een Yorkshire pudding is eigenlijke een traditioneel Engels bijgerecht dat vaak wordt geserveerd naast gebraden rundvlees. Het is een soort pannenkoekbeslag wat […]

Spaanse runderstoof met aardappelen

Spaanse runderstoof met aardappelen

Het beste aan de vakanties bij mijn broer op Ibiza is dat ik meer Spaanse gerechten leer kennen. Vandaag heb ik de Spaanse runderstoofpot met aardappelen gemaakt, een echte favoriet onder de andere makkelijke rundvleesrecepten (en hij is trouwens heerlijk). Als je doorgaat met lezen, kun je stap voor stap leren hoe je het kunt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden