Weer eens een hele andere manier om rode bietjes te verwerken in een gerecht. Deze rode bietensoep met gember en kokosmelk heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van de gember, rode peper en natuurlijk de kokosmelk. Het is niet alleen een prachtige mooie roze soep geworden, het is ook nog eens heerlijk met een […]
Deze rode biet carpaccio is een heerlijke alternatieve carpaccio voor vegetariërs. Maar ook als je geen vegetariër bent, is het een heerlijk gerecht. Eet het als voorgerecht of lekker als een lunch met een stuk brood erbij. Ik had op onze tweede trip naar de Buffalo Farm Twente weer heerlijke kaasjes meegekregen, waaronder een kefir […]
Op onze trip naar Ootmarsum hebben we de Buffelo Farm Twente bezocht. Hier mochten we de buffels aanschouwen en hoe de lekkere kazen daar door echte Italiaanse ambachtelijke kaasmakers bereid worden. Van de eigenaresse kregen we heerlijke kaasjes mee. Uiteraard ga ik daar wat lekkers mee bereiden. In het ‘kaaspakket’ zat een o.a. gerookte mozzarella. […]
Sclodnik is een klassieke Poolse koude bietensoep die een beetje lijkt op de bekende koude Russische bietensoep Borsjt. De soep is een zoetzuur, zoet van de bietjes en zuur van de yoghurt en/of zure room die erin verwerkt wordt. Origineel worden er jonge bietjes met blad in verwerkt, welke gekookt worden met blad en al. […]
Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens. Het recept van dillepesto vind je hier.
Dit recept voldoet aan alle eisen: het ziet er fantastisch uit, het is absoluut heerlijk, het vult, het is gezond en het is heel makkelijk te maken! Wie houdt daar nou niet van. Deze salade met makreel, bietjes en spelt is een geweldige combinatie van levendige, aardse biet, knapperige speltkorrels en die lekkere vette makreel. […]
De zoete, aardse smaak van bieten schittert naast pittige radijsjes en zelfgemaakte dillepesto in deze makkelijke bietensalade. Deze geroosterde bietjessalade met radijsjes is een heerlijk bijgerecht bij een stukje vlees, kip of vis. Deze salade is niet alleen prachtig om te zien, maar ook nog eens heel erg lekker en gezond. Als je geen tijd […]
Dit is mijn variatie op de klassieke carpaccio, het is namelijk een Biet en Bief carpaccio. Dunne plakjes rauwe ossenhaas vormen het middelpunt van dit Italiaanse voorgerecht, geserveerd met knapperige bieten en een fantastische Green Goddess dressing. Garneer het gerecht met wat sla, feta en een goede olijfolie. Carpaccio Runder carpaccio zou in […]
Deze snelle en gemakkelijke wrap met köfta en bietentzaziki wordt gevuld met heerlijke gekruide en gegrilde vleesköfta’s. Daarbij een zalige tzaziki gemaakt van rode biet en geserveerd met frisse salade op een wrap. Snel en gemakkelijk, ideaal voor doordeweekse avonden. Lamsköfta’s De lamsköfta wraps zitten boordevol smaakvolle kruiden, maar zijn heel snel en […]