Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi met tomaatjes, mozzarella en boerenkoolpesto

Gnocchi is een pastasoort uit Italië en wordt meestal gemaakt van aardappelen en meel. Het zijn ovale balletjes die worden gekookt en daarna geserveerd met een saus. Gnocchi kan ook van groenten met of zonder aardappel gemaakt worden zoals bijvoorbeeld pompoen, spinazie, etc. Dit is een vrij simpel gerecht, snel klaar en lekker voedend op […]

Spaghetti met ratatouille uit de oven

Spaghetti met ratatouille uit de oven

Een makkelijker groentegerecht dan dit bestaat niet, je laat de oven het werk doen. Kan prima van tevoren bereid worden, want het is ook lekker op kamertemperatuur. Maak liefst een grote hoeveelheid spaghetti met ratatouille uit de oven, want het is superlekker. Als er ratatouille overblijft kan je dat de volgende als lunch eten eventueel […]

Panini ham, kaas en pesto

Panini ham, kaas en pesto

Er is niet veel dat een verleidelijke dosis pesto niet kan verbeteren, en deze panini ham, kaas en pesto is een geweldig voorbeeld. Met een flinke klodder van mijn klassieke basilicumpesto wordt een simpele lunch een smeuïge, kruidige gastronomische verwennerij. Als ik zou moeten kiezen en je zou aanraden om een bepaalde Italiaanse panini te […]

Broodje halloumi met pesto

Broodje halloumi met pesto

Dit vegetarisch gegrilde broodje halloumi met pesto wordt gecombineerd met tomaat, rucola en ingemaakte rode uienringen. Gooi de halloumi op de grill of in een grillpan terwijl je de rest van de ingrediënten klaarmaakt, en binnen 15 minuten ben je klaar om te eten! Een smakelijk ciabatta broodje in mediterrane stijl, gemaakt met gegrilde halloumi […]

Stokbroodje Niçoise

Stokbroodje Niçoise

Met warm weer geen zin om te koken. Maak dan dit ‘belegd broodje’ met de ingrediënten van een salade Niçoise. Je kunt de boontjes en eieren van te voren koken en de pesto ook vooraf bereiden. Dan hoef je ’s avonds het brood alleen nog maar te beleggen.

Pizza gemaakt van stokbrood

Pizza gemaakt van stokbrood

Heb je nog een stokbrood(je) liggen die overgebleven is van een feestje? Maak er dan een heerlijke pizza gemaakt van stokbrood van. Je snijdt het stokbrood in de lengte doormidden, smeer er iets lekkers op zoals pesto of een anders lekker smeersel zoals een tapenade en beleg het stokbroodje met wat je in huis hebt. […]

Winterminestrone met pesto

Winterminestrone met pesto

Lekkere stevige winterkost.

Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus

Zalm gekonfijt met rode biet en pestosaus

Dit is een uitgebreid recept, maak het eens als je een bijzonder etentje wilt bereiden.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden