Vegetarische MaPo met rijst

Vegetarische MaPo met rijst

MaPo tofu een van de bekendste Chinese gerechten uit Szechuan. Scherp van de chilibonensaus, tongprikkelend van de szechuan peper met zachte, verse tofu en hartig, geruld gehakt. Omdat ik vegetarisch (soja) gehakt gebruikt heb, vond ik het niet nodig tofu te gebruiken. Het is een vegetarische MaPo met rijst geworden.   Mijn favoriete tofu-gerecht aller […]

Aubergines met noedels

Aubergines met noedels

Probeer deze heerlijke aubergines met noedels voor een veganistisch diner boordevol aubergine en rijke, nootachtige sesam. Dit gerecht is snel en gemakkelijk te maken in 30 minuten en zitten vol met zoute, zoete en pittige smaken! Sappige auberginestukjes, knoflook, gember en geurige koriander worden gemengd met noedels in een overheerlijke saus. Het is eventueel aanpasbaar […]

Zelfgemaakte mueslirepen

Zelfgemaakte mueslirepen

Een zoete stevige knabbel, voor als je ineens zoete trek hebt maar wel iets verantwoords wilt eten. Zelfgemaakte mueslirepen die goedkoper, lekkerder en veel gezonder zijn dan uit de winkel. Smaakt naar een taaie karamel bezaaid met noten en fruit! Uitstekende manier om willekeurige overgebleven noten en gedroogd fruit te gebruiken. Zin in knapperige mueslirepen? […]

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Curry met regenboog snijbiet en noedels

Deze vegetarische curry moet je eens proberen…..zo lekker!

Noedels met bavette

Noedels met bavette

Bavette bereid op z’n Oosters

Pindakaas quinoa truffels

Pindakaas quinoa truffels

Een heerlijke truffel met een knapperige buitenkant van chocolade en een smeuïge en verrassende binnenkant. Deze pindakaas quinoa truffels zijn geweldige en makkelijk te maken snacks en een boost aan eiwitten dankzij de pindakaas en quinoa! Als je op zoek bent naar een makkelijke vegan traktatie die je niet hoeft te bakken en die in […]

Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Voor de Friese kruidkoek (Fryske krûdkoeke) moet je wel geduld hebben, want de rijpingstijd is minimaal een paar dagen. Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden