Peertjes gestoofd in Chai thee

Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus

Met slechts een paar ingrediënten maak je een heerlijke herfstpasta. Deze Pappardelle met paddenstoelen en roomsaus is echt comfortfood en ook makkelijk en snel te maken.   Paddenstoelen   Paddenstoelen kan je het hele jaar door kopen, maar ik vind het toch echt wel iets herfstigs hebben. Daarom eten we vandaag deze heerlijke pasta met […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden […]

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Engels ontbijt in de vorm van een hamburger

Heb jij weleens een uitgebreid Engels ontbijt gegeten? Een full English breakfast bestaat vaak uit gebakken spek, worstjes, eieren, tomaten en paddenstoelen. Je kunt er ook nog witte bonen en/of bloedworst bij verwachten. Veel Engelse pubs serveren dit ontbijt, je kunt het dit zelfs de hele dag bestellen. Ook in Amerika is dit ontbijt erg […]

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Kippenbout in witte wijn met wortelpuree

Coq au vin is een klassieker uit de Franse keuken. Coq is letterlijk vertaald een haan, maar het gerecht wordt meestal met kip bereid. Deze wordt in stukken gesneden en gegaard in rode wijn, samen met spek, wortel en paddenstoelen. Coq au vin wordt meestal geserveerd met aardappelpuree of stokbrood. Deze kippenbout in witte wijn […]

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Pappardelle met bavette Stroganoff

Pappardelle met bavette Stroganoff

Dit is toch wel een van mijn favorieten…..de Stroganoff saus. Vroeger moest ik deze aan tafel bereiden in het restaurant van mijn ouders. Nu verwen ik hubbie, familie of vrienden ermee. Deze pappardelle met bavette en Stroganoff saus, is een heerlijke combinatie geworden. Als je vlees- en pastaliefhebber bent, ga dit dan snel maken. Je […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden.   Het is een feestelijk maar […]

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Runderstoof met paddenstoelen en pompoen

Herfst betekent pompoenen en paddenstoelen. Wij zijn er gek op! In deze runderstoof met paddenstoelen en pompoen combineert de zoete smaak van pompoen goed met het aardse van de paddenstoelen. Laat het net zolang sudderen tot het vlees lekker mals geworden is en bijna uit elkaar valt.   Ik had nog riblappen van onze trip […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden