Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven! Noedels Ben jij ook zo […]
Ik heb een makkelijk te maken en smakelijk gerecht voor jullie. Met deze heerlijke kipgehaktballetjes in een saus met parelcouscous heb je Marokkaanse smaken te pakken. Je zou in plaats van kipgehakt ook blokjes kipfilet, kipdijfilet, vis, lamsgehaktballetjes, vegetarische balletjes of vegetarische kipstukjes kunnen gebruiken. Kipgehakt Ik ben gek op kipgehakt, je kunt […]
Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]
Deze taco met bloemkoolshoarma en biettzaziki moet je beslist eens proberen. Bloemkool is zo lekker als het gebakken of geroosterd wordt en die prachtige kleur van de tzaziki spat toch van je bord af? Zo heerlijk en kleurrijk kan een vegetarische maaltijd zijn. Taco’s waar je het vlees echt niet zult missen. Bloemkool […]
Deze trifle met frambozen en meringues is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel. Trifle Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]
Deze komkommer citroen mocktail is een super fris drankje voor een warme dag. Bedenk wel een dag van te voren dat je dit wilt maken. Je gaat namelijk granita maken van komkommer en dit moet zeker een paar uur in de vriezer. Ik heb voor deze mocktail een heerlijke fresh lemon & cucumber soda van […]
Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen. Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]
Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, maar deze lamsreepjes met zelfgemaakt platbrood is de moeite waard om te maken. Het lamsvlees en de tzaziki kost bijna geen moeite en hoe leuk is het om zelf het brood te maken. Niet alleen heel erg leuk om te doen, maar ook nog eens super lekker. Als je […]
Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie. Deze smoothie is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel erg goed voor je. En zeg nou zelf, met dit kleurtje kan een grauwe dag toch niet meer stuk? In de smoothie heb ik wat verse gember en kurkuma geraspt. Deze beide kruiden […]
Drie weken na mijn gastric sleeve kan ik nog steeds niets eten. Dan maar aan de smoothies en soepjes, dat gaat gelukkig wel goed. Elke dag natuurlijk wel een andere smoothie en soep verzinnen. Vandaag staat deze heerlijke lichtgroene kiwi meloensmoothie met munt en limoen op het menu. Lekker fris door de munt en limoen. […]