Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Zet het vuur hoger! Deze pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus, wachten op jou! Lekkere pittige kipdijfilets in een burgerbroodje voor de ultieme smaakexplosie. Soms wil je het beste van twee werelden – je hebt zin in kip, maar je wilt een burger – hier is je antwoord! We houden van koken met kipdijfilets en er burger […]

Dubbeldikke sandwich

Dubbeldikke sandwich

Ik had aardig wat vleeswaren, kaas en brood over van een familielunch bij ons thuis. En ik had vandaag grote trek, daarom heb ik deze goddelijk lekkere dubbeldikke sandwich voor mijzelf gemaakt. Een eenvoudig en heerlijk recept voor een sandwich met heel veel beleg erop, waardoor dit broodje naar een hoger niveau van smakelijkheid wordt […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]

Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes

Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes

Pff, wat is het warm hè? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb geen zin om lang in die warme keuken te staan. Daarom maak ik vandaag een makkelijk gerecht, waarbij alleen maar de paste gekookt hoeft te worden. De rest is wat snijwerk en je hebt een heerlijke maaltijd in […]

Broodje met Bulgogi speklapjes

Broodje met Bulgogi speklapjes

Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]

Zomerse salade met kip en groenten

Zomerse salade met gegrilde kip en groenten

Het is zomer en de dagen zijn lang en lekker warm. Tijd voor een heerlijke maaltijdsalade zoals deze zomerse salade met gegrilde kip en groenten. Gebruik restjes gebraden kip ervoor of bak van tevoren kipdijfilets voor deze salade. Serveer de salade koud of lauwwarm.   Salades   Zomers ben ik gek op salades, ik maak […]

Pittige barbecue kipdijfilet burgers

Pittige barbecue kipdijfilet burgers

Behalve runder hamburgers kan je ook burgers maken van groenten, vis of kip. Deze lekkere pittige barbecue kipdijfilet burgers zijn net zo lekker als een goede hamburger van rundvlees. Dus als je eens zin hebt in een andere burger en je bent gek op kip, dan kan ik jou deze burgers echt aanbevelen. Probeer het […]

Ranch dressing

Ranch dressing

De eerste keer dat ik in Amerika was, vond ik het uit eten wel een hele beleving. Gerechten die ik niet kende en als je een salade besteld kreeg je een hele riedel van dressings te horen van de ober. Daar moest je dan een keuze uit maken. Italian, Russian, Green Goddess, Thousand Island, Blue […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden