Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]
In de foodybox van Kroon op het Werk zaten gemarineerde tempeh blokjes van BOON. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Het is natuurlijk een vegetarische maaltijd geworden. Deze tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen is een heerlijke en gezonde maaltijd. Tempeh Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde (soja)bonen. De […]
De familie komt eten en ik ga de Aziatisch koken deze keer. Elke keer verzin ik weer iets anders en vandaag zitten we in het verre oosten. Het wordt deze keer een hele zalm uit de oven met daarbij Chinese mie met shiitake. En als groente heb ik Aubergines met miso en sojasaus erbij. […]
Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]
Voor deze Jamaican hamburger met chipotlesaus heb ik dubbeldoel rundergehakt gebruikt. Dit gehakt* wordt gedraaid van rundvlees van de zogenaamde dubbeldoel koe. Dubbeldoel koe Je vraagt je misschien af wat nu een dubbeldoel koe is? Nou dat is van oorsprong een Hollandse melkkoe die nadat ze carrière als melkkoe heeft beindigd nog geschikt is […]
Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade. Aziatische recepten […]
Ik heb nog een paar geblancheerde aspergepunten en doperwten over van een ander gerecht. Een half zakje sla ligt er ook nog in de koelkast. Tijd om weer eens een salade in elkaar te flansen. Sojaboontjes heb ik meestal wel in de vriezer liggen en feta ligt er altijd wel in de koelkast. De tuin […]
Asperges, ik ben er gek op dus er zullen nog wel wat recepten met asperges voorbijkomen. Vandaag eten wij roergebakken asperges met garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus. Zelf deze saus maken is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten hiervoor heb je wellicht al in huis. Als je geen kokossuiker hebt, gebruik dan bruine […]
Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]
Ik zag op de markt schattige kleine cantaloupe meloentjes liggen, die moest ik kopen natuurlijk. Maar ja dan liggen ze in de fruitschaal te lonken en weet je niet wat je ermee gaat doen. Zo had ik een tijdje geleden al mini watermeloentjes te pakken en daar o.a. heerlijke watermeloen granita van gemaakt. Dat kan […]