Deze Kashmiri kip met abrikozen, komt zoals je het misschien al raden kan uit de Kashmiri streek in India. Het is een heerlijke curry, een beetje pittig en een zoet. Ik kwam tot dit recept omdat ik van de vele rode pepers die ik gekocht had, een Indiase hete saus Kashmiri gemaakt had. Zodoende kwam […]
Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader. Stoofperen […]
Voor deze bramen wild berries mocktail heb ik een Ginger ale limonadesiroop (Limeau) en een natural soda wild berries mint (Royal Club) gebruikt. Deze soda is licht koolzuurhoudend met een lekkere frisse fruitsmaak. Uitermate geschikt om te mixen in een mocktail. Mocht je nou geen ginger ale limonadesiroop kunnen vinden, gebruik dan een scheut ‘gewone’ […]
We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]
Een hete grog werd vroeger vaak gedronken om griep tegen de gaan. Het is zo’n oud huismiddeltje wat gebruikt werd om koorts tegen te gaan of juist om het lekker warm te krijgen. Tegenwoordig rennen we gelijk naar de huisarts als we griep hebben, maar vroeger ziekte je het gewoon uit met diverse huismiddeltjes en […]
En weer zo’n bijzonder gerecht van Yotam Ottolenghi. Het is wel een klusje deze geroosterde spruitjes met pomelo, maar dan heb je ook wat. Heerlijke smaken bij elkaar, hoe verzin je het. Zulke lekkere spuitjes heb je nog nooit gegeten! Je kunt de spruitjes eventueel een dag van te voren roosteren en de pomelo kan […]
Deze Appel cider cocktail is bij uitstek geschikt voor een herfstachtige dag of voor de komende Feestdagen. Je moet alleen wel ruim van te voren bedenken dat je deze cocktail wilt maken, want er moet eerst een appelsiroopje gemaakt worden en die moet ook nog afkoelen. Deze siroop geeft de heerlijke speciale appelsmaak aan de […]
Ik mocht ze ontvangen van Zonneheerdt en men was heel benieuwd wat ik ermee zou maken. Ten eerste heb ik ze rauw gebruikt op een hamburger en de rest heb ik verwerkt in een chutney van witte uien. De witte ui is wat zoeter maar ook veel scherper dan de gele ui die wij […]
Zeg je Kerst dan zeg je cranberries. Deze zijn vers verkrijgbaar in december en passen heel goed bij het Kerstdiner. Lekker bij wild, kalkoen, kip, varkensvlees of zelfs kaas. Cranberry compote is veel lekkerder dan de kant-en-klare en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb cranberrysap* (van Ocean Spray te koop bij o.a. AH) […]
Als er iets bij de feestdagen past dan is het wel rode kool en cranberries. Daarom heb ik deze gecombineerd in dit gerecht Rode kool met cranberries. Door de kruidnagelen en kaneel is het een heerlijk bijgerecht geworden wat goed past bij kalkoen, kip, rund- of varkensvlees. Zelfs bij wildgerechten zal dit het goed doen. […]