Zelfgemaakte pruimen chutney

Zelfgemaakte pruimen chutney

Je kent dat wel, je koopt lekker veel fruit maar het wil niet rijp of zacht worden in de fruitmand. Dan maar iets lekkers maken van dat fruit, in dit geval de pruimen. Ik heb er een heerlijke zelfgemaakte pruimen chutney mee bereid. Wat is Chutney Een chutney is een smaakmaker wat oorspronkelijk uit de […]

Pistache granola met vijgen

Pistache granola met vijgen

Deze heerlijke pistache granola met vijgen gemaakt van die mooie groene nootjes is echt een verwennerij. Denk ik aan pistachenoten dan denk ik ook aan de smaken van het Midden-Oosten. Daarom heb ik ook kardamompoeder, gemberpoeder en stukjes vijg door de granola verwerkt. Waan je in 1001 Nacht als je deze granola met je yoghurt […]

Pittige tofu met vegetarische nasi

Pittige tofu met vegetarische nasi

In Indonesië heet het tahoe, in China doufu en in Japan tofu. Voor miljoenen mensen in Azië is het dagelijkse kost. En ook in Nederland wordt het steeds populairder, vooral onder de vegetariërs omdat het een super vleesvervanger is. Tofu zit namelijk vol met goede proteïnen en vitaminen en dit kan ik goed gebruiken na […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

Arabische rode linzensoep

Arabische rode linzensoep

Deze Arabische rode linzensoep is een onwijs lekkere en mega vullende maaltijdsoep! Ik heb in de soep Sucuk worstjes gebruikt. Deze kan je kopen in een Turkse winkel. Maar als alternatief kan je ook een chorizoworst gebruiken. Ook de paprikapuree en rode linzen komt uit de Turkse supermarkt, maar ik zag dit laatst ook bij […]

Vijgen koffie compote met yoghurt

Vijgen koffie compote met yoghurt

Deze vijgen koffie compote met yoghurt is heerlijk als ontbijt maar ook als dessert. Als je de compote maakt, gaat het heerlijk ruiken in huis met Oriëntaalse geuren. Dit is echt een verwennerij, maak het in het weekend of op een speciale dag. Ik heb voor dit recept Salvadoran España cold drip coffee van Batavia […]

Havermout en chiapudding met verse vijgen

Havermout en chiapudding met verse vijgen

Zoals je in mijn blog Ontbijt je wel? kunt lezen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik probeer elke morgen een ander ontbijtje te maken en deze havermout en chiapudding met verse vijgen is zo’n handig, lekker en gezond ontbijtje wat je de avond klaarzet. Vooral makkelijk als je ’s morgens haast […]

Overnight oats met SunGold kiwi

Overnight oats met SunGold kiwi

Wij proberen elke morgen de tijd te nemen om samen te ontbijten en ik vind het leuk om elke morgen een ander ontbijtje te maken. Er lagen nog een paar mooie en zoete gele kiwi’s in de fruitmand. Ik had al verschillende ontbijtjes gemaakt met deze lekkere kiwi, nu maar eens met havermout combineren. Het […]

Kruidige pompoenblokjes

Kruidige pompoenblokjes

Een heel bijzonder recept met pompoen…het proberen waard. Bak de pompoenblokjes in specerijen zoals mosterdzaad, Nigellazaadjes, kaneel, kardemom en gember. Een rode peper erbij voor extra pit. Je weet niet wat je proeft! Het is een briljante manier om verse pompoen te bereiden. Het is een heerlijk bijgerecht om te serveren in plaats van geroosterde […]

Kruidkoeken voor Sinterklaas

Kruidkoeken voor Sinterklaas

Deze kruidkoeken voor Sinterklaas zijn een lekkere traktatie op 5 december (en natuurlijk ook het hele jaar door). Lekkere roomboterkoeken met koekkruiden. De zachte en chewy spice koeken zijn doordrenkt met verschillende kruiden. Dit is zo’n warm en gezellig koekjesrecept, perfect voor de herfst of je december koekjesschaal!   Kruidkoeken   Wat zijn kruidkoeken eigenlijk? […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden