In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan […]
Goudbruin aan de buitenkant, zacht en super fluffy aan de binnenkant, deze luchtige omelet soufflé gemaakt van slechts vier ingrediënten is niet moeilijk te bereiden. Maak het als ontbijt, brunch of lunch en serveer het met geroosterd brood en/of een lekkere salade. Een ei is nog nooit zo lekker geweest. Omelet soufflé Dit […]
Mijn broer die meer dan 30 jaar chef op Ibiza geweest is, deelt dagelijks zijn recepten die hij op dat moment thuis maakt, op de familie-app. Gisteren maakte hij een citroencake en die zag er verdomd lekker uit. Gelijk hem maar om het recept gevraagd, daar is hij altijd karig mee en je krijgt heel […]
Ik heb een bijzonder nagerecht voor jullie. Deze warme kwarksoufflé met fruit is een luchtig en fluweelzachte kwark uit de oven met lekker veel vers fruit erin. Perfect voor de liefhebbers van kwark. Kwark is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens goed voor ons vanwege de eiwitten die erin zitten. En deze […]
Ik vond nog een heel oud recept en dacht dat dit al op de site stond. Maar ik kon het recept van deze heerlijke hartige Indische filotaart niet vinden op de site, dus toch nog maar weer een keertje bereid, er een mooiere fot van gemaakt en uitgeschreven voor jullie zodat jullie deze lekkere taart […]
De winter is de tijd voor dit soort heerlijk eten. Het mooie is dat behalve van zuurkool een stamppot, ook een heerlijke quiche met zuurkool, spek en brie kunt maken. Je kunt één grote quiche maken maar of een aantal mini quiches. Doet de combinatie van de zuurkool met de spek en brie jij ook […]
Maak van slechts drie ingrediënten deze Nutella brownies met een fudgy textuur en heerlijke chocoladesmaak. Wie is daar een Nutellaholic!? Ik weet dat ik dat ben! Als het hazelnotenpasta aankomt, kan ik er gewoon geen genoeg van krijgen. Ook al zou ik Nutella zo uit de pot met een lepel kunnen eten, probeer ik steeds […]
Het was weer een tijdje geleden dat ik muffins gebakken had, hoog tijd om de oven weer aan te zetten. Omdat ik nog wat pastinaken in de koelkast had liggen die nodig gebruikt moesten worden, heb ik daar deze heerlijke pastinaakmuffins met topping van gemaakt. Ik weet wat je waarschijnlijk denkt… pastinaak in een muffin! […]
Wij waren samen een paar dagen naar Terschelling geweest om lekker uit te waaien. Behalve dat we heerlijk zijn uitgerust, hebben we heel goed gegeten daar en hebben we ook nog een culinaire tour over het eiland gedaan. Bij een gepassioneerde whisky en rum bottelaar hebben we diverse whisky’s en rum geproefd en een paar […]
Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]