Deze spelt met gebakken bloemkool is een lekker vullend en gezond vegetarisch gerecht. De salade is geweldig om het hele jaar door te serveren en je kunt het warm of koud eten. Gezond, vullend en smaakvol, deze geroosterde bloemkool- en speltsalade is ook perfect voor in je lunchbox. Deze gebakken bloemkool met spelt is precies […]
Wortelfrittata met geitenkaas is een heerlijke soort omelet gevuld met geraspte wortel, lente-ui, knoflook en geitenbrie. Dit gerecht is gezond, supermakkelijk te maken, en de gouden kleur plus oranje en groen zorgen ervoor dat dit gerecht er leuk en smakelijk uitziet! De ingrediënten zijn heel eenvoudig en waarschijnlijk heb je alles al in je koelkast […]
Ik had bij mijn groenteboer op de markt een groene en paarse bloemkool gekocht. Tja wat zal ik daar mee gaan maken. Ik was bang dat de kleur verdwijnen zou als ik deze bloemkooltjes ging koken. Daarom heb ik besloten om de groene te gaan bakken. Ik heb daar deze heerlijke Warme salade van gebakken […]
Deze lauwwarme tarwesalade met dukkah ei is een verleidelijke mengeling van smaakvolle geroosterde groenten en zachte tarwekorrels. Samen met een verrukkelijke vinaigrette vormt deze herfstsalade een bevredigend veganistisch hoofdgerecht of bijgerecht geserveerd met geroosterd vlees. Deze salade is perfect voor wie de zomer nog even wil vasthouden. Het viert de overvloed van het seizoen; […]
Een heerlijke salade met prachtige kleuren.
Deze gegrilde pompoenplakken met feta en cranberries is een lekker vegetarisch voorgerecht of bijgerecht. Ik de pompoenplakken in een pan gebakken, maar je kunt ze ook op een ovenplaat in de oven grillen op 190˚C (draai ze dan wel een keer om). Vooral door de boter en de kruiden, krijgt het een lekkere smaak. Ik […]
Deze geroosterde aubergine salade met kikkererwten zit boordevol verse groenten en wordt overgoten met een lichte dressing. De salade is een geweldige aanvulling op de barbecue, een bijgerecht bij uw mediterrane maaltijden of als heerlijke lunch. Salades, zoals deze, zijn een van mijn favoriete manieren om verse groenten te gebruiken. Als je het hier al […]
Dit recept voor gegrilde aubergine en peer salade met feta combineert aubergines met zoete peren. Het is het perfecte lunch of voorgerecht voor elke maaltijd, omdat het licht is en de combinatie van zoete gebakken peren met hartige fetakaas ongelooflijk smaakt! Terwijl ik deze salade aan het maken – en eten – was, dacht ik […]
Deze zoete aardappel pastinaak bietenstamppot met dukkah pesto is heerlijke vegetarische stamppot bomvol met groenten van het seizoen. Er gaat er niets boven een pan lekkere Hollandse stamppot op een koude dag. Nu is dit niet een typische Hollandse stamppot, maar wel eentje met typische Hollandse groenten die nu in het seizoen zijn. Daarbij een […]
In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.