Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels

Deze witte bonensalade met tomaatjes en chorizokruimels brengt een heerlijke zomerse mediterrane smaak op tafel. De sleutel tot dit recept is echt goede kwaliteit chorizo en heerlijk rijpe trostomaatjes. Deze salade is vullend, gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk. Dit recept is geschikt voor vier personen en het duurt slechts 20 minuten om het klaar […]

Wintergroentesoep met granen

Wintergroentesoep met granen

Ik had nog allerlei restjes geblancheerde groenten in de vriezer liggen, van die kleine hoeveelheden zilvervliesrijst, bulgur en tarwe (je kent het wel) en een stuk chorizo en gekookte kip in de koelkast. Geen tijd om boodschappen te doen, zo is deze goed gevulde wintergroentesoep met granen tot stand gekomen. Dus kijk wat je nog […]

Spaghetti met pompoen en chorizo

Spaghetti met pompoen en chorizo

Deze rijke spaghetti met pompoen en chorizo is in een mum van tijd klaar, zodat je kunt genieten van quality time met degenen die ertoe doen. Met de pittige toevoeging van chorizo tilt deze heerlijke maaltijd een niveau hoger: proef het! Pompoen en chorizo zijn gemaakt om met elkaar te combineren. De aardse zoetheid van […]

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Mosselen met chorizo en tomaatjes

Probeer eens mosselen op deze manier.

Omelet met koolraap en chorizo

Omelet met koolraap en chorizo

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de klassieke Spaanse aardappel omelet, tortilla de patatas, oftewel Tortilla Española. Dit heerlijke, maar toch supereenvoudige gerecht serveren ze in elke tapasbar in Spanje en ze eten het vaak thuis als lichte lunch. Ik heb een variatie op dit gerecht gemaakt, namelijk deze overheerlijke omelet met koolraap en […]

Paella met groene asperges, bonen en doperwten
Mexicaanse hash brown

Mexicaanse hash brown

Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen de aardappelrasp in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te wringen. Ik heb van deze Mexicaanse hash brown geen ontbijt maar avondmaal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden