Chiapudding met aardbeien

Chiapudding met aardbeien

Heerlijke Hollandse aardbeien gekocht. Maar na 2 dagen stonden ze nog in de koelkast. Snel er iets lekkers van maken. Ontbijtje natuurlijk! We proberen elke morgen iets anders te eten met ontbijt, de ene keer havermout, dan weer een smoothie en vandaag is het chiapudding met aardbeien geworden. Een vegan chiapudding deze keer, want ik […]

Koffie chiapudding met Skyr

Koffie chiapudding met Skyr

Voor de benodigde eiwitten begin ik de dag vaak met Skyr. Nu had ik een kopje espresso teveel gezet en dat kopje stond nog op het aanrecht. Wat als ik daar een chiapudding van maak? Nou deze koffie chiapudding met Skyr is een fantastische combi en ontbijtje geworden kan ik jullie verklappen.   Meng er […]

Spirulina chiapudding met bramen

Spirulina chiapudding met bramen

Laten we de dag goed beginnen met een lekkere blauwe chiapudding met spirulina. Spirulina is een algensoort wat gebruikt wordt als voedingssupplement vanwege de gezonde eigenschappen van deze blauwgroene alg. Spirulina zit bomvol met vitamines, mineralen en eiwitten. De eiwitconcentratie van deze als is 70% waardoor het meer eiwitten levert dan vlees of soja. Het […]

Appeltaart chiapudding

Appeltaart chiapudding

Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd […]

Zelfgemaakte granola repen

Zelfgemaakte granola repen

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten diverse lekkernijen. Zo ook Super Granola Absolutely Nuts van Eat Natural. Deze Super Granola Absolutely Nuts is vegan, bevat geen geraffineerde suikers en is hoog in vezels. Natuurlijk is deze granola heerlijk om ’s morgens op je yoghurt of kwark te […]

Chiapudding met bramencoulis

Chiapudding met bramencoulis

Dit jaar heb ik heel veel en al heel vroeg bramen in mijn tuin. Ik blijf plukken, het is eigenlijk meer dan we opkunnen. Dus veel recepten met bramen verzinnen. Ik had een deel al gepureerd en er limonade van gemaakt. En deze chiapudding met bramencoulis is ook heel erg lekker geworden.   We eten […]

Havermout en chiapudding met verse vijgen

Havermout en chiapudding met verse vijgen

Zoals je in mijn blog Ontbijt je wel? kunt lezen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik probeer elke morgen een ander ontbijtje te maken en deze havermout en chiapudding met verse vijgen is zo’n handig, lekker en gezond ontbijtje wat je de avond klaarzet. Vooral makkelijk als je ’s morgens haast […]

SunGold kiwi smoothie bowl:

SunGold kiwi smoothie bowl

Een lekkere zoete SunGold kiwi smoothie bowl met een topping van vers rood fruit, sinaasappel, kiwi, chiazaadjes, en amandelen. Zoals je kunt lezen in mijn blog Ontbijt je wel?, is een goed ontbijt heel erg belangrijk. Maar heel veel Nederlanders hebben ‘s morgens zoveel haast, dat het ontbijten erbij inschiet. En dat is ontzettend jammer, […]

's Avonds bereiden en in de koelkast zetten en 's morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje. Als je al een tijdje een lezer bent, weet je hoe ik dol ben op mijn ontbijtjes! Ik wissel graag de ontbijtjes met een gemakkelijke make-ahead-opties zoals een chiapudding of overnight oats. Het is hetzelfde concept en super voedzaam. Dit recept is een van mijn favoriete manieren om zonder toegevoegde suikers te genieten van voedzame chiapudding. Chiapudding wordt gemaakt wanneer je chiazaadjes mengt met een vloeistof. De kleine zaadjes absorberen de vloeistof en vormen een soort gelei die lekker is als je het op smaak brengt! Chiazaadjes bevatten veel vezels en gezonde omega-3-vetzuren, waardoor een chiapudding supergezond is. Hier gebruik ik romige yoghurt en mangopuree als vloeibare basis. En dan voeg je de ontstekingsremmende kurkuma toe voor een heerlijk tussendoortje of ontbijt met een krachtige voedingspunch zonder toegevoegde suikers! Voordelen van kurkuma Kurkuma bestaat al honderden jaren en komt veel voor in de Indiase keuken. De fel geeloranje wortel is nu ook populair geworden in ons land vanwege zijn gezondheidsvoordelen. De kurkuma is rijk aan een verbinding genaamd curcumine, die de wortel zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen geeft. Curcumine is in verband gebracht met o.a.: - Verminderde ontsteking - Minder pijn door ontstekingsaandoeningen, zoals artrose, evenals door inspanning veroorzaakte ontstekingen - Verminderde oxidatieve stress - Mogelijke bescherming tegen degeneratieve hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer Het is belangrijk op te merken dat veel van deze onderzoeken gebaseerd zijn op supplementen met grote doses. Tips: Deze chiapudding is een perfect ontbijt of tussendoortje als je haast hebt. Maar als je 's ochtends wat extra tijd hebt, kun je je chiapudding aftoppen met meer mango en/of ander fruit zoals bessen of bananen. Je kunt ook noten, zaden of kokosrasp hiervoor gebruiken. Je kunt zowel verse als bevroren mango gebruiken. Gebruik voor een veganistische versie jouw favoriete plantaardige yoghurt. Meer heerlijke ontbijtjes: Perzik havermout smoothie Overnight oats met chocolade ganache Chocolade chiapudding met pindakaas Tiramisu overnight oats Chiapudding met match en kiwi Recept Mango kurkuma chiapudding:

Mango kurkuma chiapudding

’s Avonds bereiden en in de koelkast zetten en ’s morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje.   Als je al een tijdje een […]

Chiapudding met banaan en kokos

Chiapudding met banaan en kokos

Deze chiapudding met banaan en kokos is het perfecte ontbijt of tussendoortje! Het is vullend en heerlijk en je kunt het veganizen. Kokosmelk maakt het romig en voegt een heerlijk vleugje kokossmaak toe. Bovendien is het super veelzijdig, je kunt al je favoriete toppings toevoegen en er je eigen smaak van maken! Ik heb er […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden