Maak deze heerlijke taart voor je lief. Je zult haar/zijn hart veroveren. Deze hartige taart met burrata en tomaatjes is niet zo moeilijk te maken. Kleine inspanning voor maximale verrassing. Je maakt de taart van bladerdeeg. Snijd deze eventueel uit in een hartvorm en beleg het met de lekkerste tomaatjes die je kan vinden. Want […]
Deze pasta met paddenstoelen, burrata en truffel is een hele luxe twist op de Mac and Cheese. Maak deze pasta met paddenstoelen en burrata als je een etentje thuis geeft en iedereen zal ervan smullen. Een heerlijke vegetarische pastaschotel uit de oven, die je kunt aftoppen met echte truffel als je dit wilt. Pasta* […]
Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven. Burrata Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar […]
Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een […]
Met deze Zomerse salade met burrata tover je de zon op je bord. Neem de groenten van het seizoen en lekkere verse kruiden. Heerlijke salade voor bijvoorbeeld bij de barbecue, als lunch of als avondmaaltijd met een lekker stokbroodje erbij. Burrata Dit is een hele bijzondere kaas, het is een mozzarella bol gevuld […]
Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]
Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]
Een feestelijk broodje voor een speciale dag. Serveer deze Bagel met burrata en geroosterde druiven als ontbijt, brunch of lunch tijdens een lang weekend of een feestdag. Zo’n lekker broodje heb je nog nooit gegeten. Door de druiven te roosteren met de tijm en zout, maak je er een zoet en hartig gerecht van. […]
Ik werd voor dit recept geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik ben een groot fan van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. Op de Warmonderhof zag ik zwarte tomaten, daar moest ik natuurlijk iets […]
Ik ben gek op de klassieke salade Caprese. Maar zo in het najaar of winter wordt deze salade niet vaak gegeten bij ons. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb deze geroosterde tomaten Caprese salade gemaakt en dat is een prima alternatief voor de klassieker. Door de tomaten te roosteren worden ze zoeter […]