Vegetarische Wellington van wintergroenten

Vegetarische Wellington van wintergroenten

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden!   Wellington   Een […]

koningsoesterzwammen

Pastinaaksoep met saffraan

Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Orzotto met nduja en burrata

Orzotto met nduja en burrata

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild.   Orzo   Orzo is een pastasoort wat […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Key lime pie cakejes

Key lime pie cakejes

Ik had aardig wat limoenen gekocht op de markt, hoog tijd om er iets van te maken. Het zijn deze zalige Key lime pie cakejes geworden. Manlief is verzot op Key lime pie, maar ja hij heeft dan ook 26 jaar in Florida gewoond waar deze taart vandaan komt. Ik heb me nog niet aan […]

Kipfilet met spek en gevuld met kaas

Kipfilet met spek en gevuld met kaas

Heerlijke smeuïge kipfilet met spek en gevuld met kaas met daarbij een pittige salsa van maïs, dit wil je proeven! Met dit Tex Mex gerechtje, zet je de zon op tafel. Mexicaans biertje erbij en genieten maar. Een perfect zomers avondmaaltje voor elke avond van de week.   Kipfilet   Je kunt voor dit gerecht […]

Mosterdsoep met worstkruim

Mosterdsoep met worstkruim

In een pakket met Friese producten die ik van manlief kreeg zat o.a. een pot Friese mosterd. Nu staat Friesland niet echt bekend om de mosterd, maar toch wordt daar dus lekkere gele grove mosterd gemaakt. De Zaanse, Limburgse en Groninger mosterd zijn de meest bekende mosterdsoorten in ons land, maar dat wil niet zeggen […]

Perfecte pannenkoeken recept

Perfecte pannenkoeken recept

Pannenkoeken zijn elke dag wel lekker, of het nu om een zoete of hartige pannenkoek gaat. Het is toch echt een jeugdsentiment voor mij! Vroeger was het een feestje als we pannenkoeken kregen of naar een pannenkoekrestaurant gingen. In maart is het jaarlijks de Nationale Pannenkoek dag in Nederland en dan eten wij deze heerlijke […]

Gratin van spruitjes

Gratin van spruitjes

Spruitjeshaters opgelet! Ook al houd je niet van deze groente, deze gratin van spruitjes is echt lekker. Manlief die ook niet zo dol op spruitjes is, heeft de hele schaal leeggegeten, nou dat wil wat zeggen. Romige spruiten met lekkere kaas, knoflook en tijm erdoor wil je proberen. En ja, spruitjes kunnen lekker zijn, vooral […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden