Curryworst saucijsjes met zuurkool

Curryworst saucijsjes met zuurkool

6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt.   Worst   Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits […]

Hartvormige plaattaart met vijgen

Hartvormige plaattaart met vijgen

Momenteel zijn er volop verse vijgen te koop en omdat ze in de aanbieding waren heb ik er heel veel gekocht. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Ze zijn natuurlijk al heerlijk om zo te eten of in de yoghurt te serveren, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Het […]

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg.

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg

Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij een borrel. Het zijn kleine hapjes, serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij.   Blauwe kaas   Ik heb een Roquefort kaas hiervoor gebruikt, maar je kunt ook […]

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

Cannoncini gevuld met Nutellamascarpone

In de 14 daagse Italiaanse foodfotochallenge was dag 13 gevulde cannoncini. Nu heb ik die wel eens gegeten, maar nog nooit zelf bereid. Hiervoor heb je speciale cannoncini vormpjes – de zogenaamd roomhoornpennen – voor nodig. Die heb ik niet in huis en vroeg me af of ik die wel moest gaan kopen of niet. […]

Garnalenquiche met dille

Garnalenquiche met dille

Deze garnalenquiche met dille is een kleine quiche met veel smaak. Serveer het als lunch voor 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Als je een stukje overhoudt, neem het dan de volgende dag mee naar je werk en eet het als lunch.   Het is […]

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Tompouce hartje met frambozen en Nutella

Een tompouce zelf maken is helemaal niet moeilijk. En dit prachtige Tompouce hartje met frambozen en Nutella, maak je in een wip. Verwen jouw Valentijn ermee en je zult punten scoren (haha). Bak de bladerdeeg hartjes eventueel een dag van te voren en maak de vulling alvast, dan hoef je de hartjes op de dag […]

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Ik heb voor deze vegetarische tarte tatin van rode bietjes, mini bietjes gebruikt. Ik zag ze bij de groenteboer liggen en vond ze zo schattig dat ik ze gelijk gekocht heb. Deze kleintjes zijn heel erg geschikt voor deze hartige taart. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan de kleinste bietjes die je kan […]

Hartige taartjes met rode spitskool

Hartige taartjes met rode spitskool

Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee. […]

Tompouce met Hollandse garnalen

Tompouce met Hollandse garnalen

Van de heerlijke garnalen die ik mocht krijgen in de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk, heb ik een paar mooie gerechtjes gemaakt. Allereerst heb ik een bisque van de schalen gemaakt en natuurlijk een garnalencocktail. Er bleven nog wat garnaaltjes over en daarvan heb ik deze hartige Tompouce met Hollandse garnalen gemaakt. Het […]

Pasteitjes met Indische pulled beef

Pasteitjes met Indische pulled beef

Ik had een grote pan met heerlijke pittige en zoete Indische pulled beef gemaakt. De volgende dag is dit nog lekkerder, maar toch had ik teveel bereid. Dan maar een portie in de vriezer, altijd handig als je geen tijd hebt om te koken. Van het overgebleven vlees heb ik deze lekkere pasteitjes met Indische […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden