De winter is de tijd voor dit soort heerlijk eten. Het mooie is dat behalve van zuurkool een stamppot, ook een heerlijke quiche met zuurkool, spek en brie kunt maken. Je kunt één grote quiche maken maar of een aantal mini quiches. Doet de combinatie van de zuurkool met de spek en brie jij ook […]
Ben je gek op knoflook? Dan heb ik een heerlijk broodje voor je. Deze knoflook roombroodjes met kaas zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om bij een soep te serveren. Broodjes gevuld met roomkaas met verse kruiden en knoflook erin en daarna gedoopt in zelfgemaakte knoflookboter, dit wil je proeven! Knoflook […]
Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]
In de herfst Foodybox zat o.a. Leksands Knäckebröd. Nu ben ik gek op knäckebröd, dus dat kwam goed uit. Ik heb voor de lunch een heerlijk knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise gemaakt en dat was smullen. Lekker veel carpaccio op het knäckebröd en op smaak gebracht met truffelmayonaise, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, bieslook en Parmezaanse kaas. […]
Een traybake is een supermakkelijk te maken gerecht, je legt alles op een bakplaat of ovenschaal en de oven doet het werk voor jou. Deze traybake met kip, prei en erwten is een recept van de Britse TV chef Nigella Lawson en toen ik dit op TV zag, wist ik dat ik dit ook wilde […]
Ik had nog een halve grote pot witte bonen in de koelkast staan. En die stond me eigenlijk in de weg, dus moest en zou ik er iets mee doen. En ik had ook nog een potje nduja in de koelkast staan, als ik die twee nou eens combineer? Nou ik kan jullie verklappen dat […]
Manlief had weer wat lekkers meegenomen uit Friesland. Het was een schapenkaasje met Italiaanse kruiden. Ik zat nog te denken of ik die kaas in blokjes zou snijden en bij de borrel zou serveren, maar nee ik moest en zou het weer verwerken in een recept. Nu had ik net Hollandse groene asperges gekocht, dus […]
Een simpele pastasalade, maar oh zo feestelijk en lekker. Deze orzo salade met gerookte zalm en aspergetips maak je supermakkelijk en snel klaar. Een salade met veel smaak en een lekkere dressing met een citroenkick. Dit wil je proberen! Orzo Orzo is een pastasoort maar het lijkt op rijst. Ik vind het een […]
Ik mocht een heerlijke gestoomde, warm gerookte makreel ontvangen van het Nederlands Visbureau. Natuurlijk is deze makreel heerlijk op een boterham of in een salade, maar ik wilde er iets lekkers van maken. Het is deze verrukkelijke gerookte makreel paté geworden. Serveer het als voorgerechtje met sneetjes geroosterde briochebrood of als borrelhapje met een stokbroodje […]
Ben je gek op pizza en prei? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze pizza met prei en spekjes is een heerlijke pizza volgeladen met prei en – voor het hartige – met spekjes. Natuurlijk kan je de pizza zonder spekjes maken, dan heb je een heerlijke vegetarische pizza. Een simpele combinatie maar […]