Roodlofsalade met bietjes en nagelhout

Roodlofsalade met bietjes en nagelhout

Hoeveel rode kleuren kan je op een bordje verwerken? Nou zoveel dus! Vind je deze roodlofsalade met bietjes en nagelhout geen prachtige salade geworden? Ik zag bij de groenteboer roodlof liggen en heb dit toen gekocht. Maar ja wat doe je ermee. Nou deze lekkere winterse en kleurrijke salade maken natuurlijk! Lekker fris, zuur, zout […]

Broodje sweet & sticky kipdijfilet

Broodje sweet & sticky kipdijfilet

Dit heerlijke broodje sweet & sticky kipdijfilet kan je eten als lunch of als avondeten. Het is weer zo’n Amerikaans recept wat ik graag van manlief maak. Omdat hij 26 jaar in Amerika gewoond heeft, staan er diverse Amerikaanse recepten op de site. Zo ook dit lekkere broodje, waar je jouw vingers bij aflikt. Ik […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel

Chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel

Deze heerlijke chutney van cranberries, vijgen en sinaasappel is een feestelijke winterse chutney die past bij heel veel gerechten. Heerlijk bij kalkoen, kip, varkensvlees of bij een kaasplankje. Je kunt de chutney warm of koud serveren. Maak de chutney een dag tevoren, hierdoor trekken de smaken er nog meer in. De chutney kan je ongeveer […]

Buikspek met miso karamelsaus

Buikspek met miso karamelsaus

Dit buikspek met miso karamelsaus is ontzettend verslavend, jullie zijn dus gewaarschuwd. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je het vaker eten. Het enige nadeel is dat je het buikspek een dag van te voren moet garen in de oven. Dus bedenk op tijd wanneer je dit wilt gaan eten.   Buikspek   Ik […]

Broodje pulled pork uit de oven

Broodje pulled pork uit de oven

Ja ik zal het maar bekennen, ik heb geen barbecue. En daarop maak je toch wel de lekkerste pulled pork. Maar een goed alternatief is je oven, hierin kan je in een paar uur tijd een heerlijke varkensschouder bereiden die je met twee vorken uit elkaar trekt. Maak extra veel, want je kunt zoveel lekkers […]

Salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes

Salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes

En het laatste potje Kesbeke Saladeboontjes gebruikt. Dit is de Hollandse mix met witte bonen(krombekken), kievietsbonen, rode bonen en zoetzure azijn. Ik heb er een salade met Hollandse bonenmix en uitgebakken spekjes van gemaakt. Het is wederom een heerlijke en simpele salade geworden met de saladeboontjes. Deze salade doet me een beetje denken aan de […]

Chutney van appel en rozijnen

Chutney van appel en rozijnen

Het is appeltijd …. de appels worden weer volop geplukt. Laten de buren nu net op vakantie zijn en ik mag op hun huis passen. Een mooie appelboom staat er in hun tuin en er liggen heel veel appels op het gras. Ze vinden het vast niet erg dat ik die meeneem. Ik heb genoeg […]

Rabarber chutney

Rabarber chutney

De meesten zullen rabarber zoet eten, zoals in een rabarbercompote o.i.d. Maar je kunt rabarber ook heel goed bij hartige gerechten serveren, zoals deze rabarber chutney. Lekker bij kip of varkensvlees of zelfs bij (vette) vis. De rabarber chutney kan je ook serveren op een kaasplankje. Rabarber vers van de grond vind je in april tot […]

Ingemaakte rode kool

Ingemaakte rode kool

Dit is een recept voor een snelle ingemaakte rode kool. Maak het eens, het is echt de moeite waard en helemaal niet zoveel werk. Maak het wel het liefst een dag van tevoren (meerdere dagen mag ook), dan kunnen de smaken er lekker intrekken. Het past bij heel veel gerechten zoals kip, wild, rund en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden