Poussin met sinaasappel en vijgen

Poussin met sinaasappel en vijgen

Dit is echt een van de gemakkelijkste recepten die er is voor een poussin. Gekruid met Baharat specerijenmix en vervolgens geroosterd in de oven, wordt de poussin met sinaasappel en vijgen goudbruin, sappig en rijk van smaak. Terwijl de sinaasappel en vijgen een heerlijke zoete smaak aan de jus geven.   Een werkelijk fantastische zoete […]

Turkse broodje met visköfte

Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]

De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie.

Falafel bowl met bloemkool en kikkererwten

De kruidige tahini saus op deze falafel bowl met bloemkool en kikkererwten is pure magie. Probeer deze bowl met geroosterde groenten en falafel als vegan lunch of hoofdgerecht. Een traybake is de beste manier om geroosterde groenten te bereiden. Heerlijke goudbruin geroosterde groenten, die makkelijk te maken zijn in de oven. Halverwege leg je de […]

Platbrood met gyros kalkoen

Platbrood met gyros kalkoen

Mocht je na de feestdagen nog gegaard kalkoenvlees (of kip) overgehouden hebben, maak er dan dit heerlijke platbrood met gyros kalkoen van. Een fijne manier om het kalkoenvlees te verwerken in een simpel te maken gerecht. En zo maak je een heerlijk no-waste gerecht na de Kerst.   No-waste   Ik probeer zo weinig mogelijk […]

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Turkse gevulde aubergines Imam bayildi

Wat hebben wij genoten in Istanbul en wat hebben wij daar heerlijk gegeten. Ik heb daar natuurlijk weer veel inspiratie opgedaan en ga enkele Turkse recepten thuis uitproberen. Deze Turkse gevulde aubergines Imam bayildi is daar een lekker voorbeeld van. Een vegetarisch gerecht bestaande uit aubergines gevuld met tomaat, paprika, specerijen en kruiden. Dit wil […]

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Wij zijn voor mijn moeders 90e verjaardag met haar naar Istanbul gegaan. Ze was daar al eens eerder geweest en vond dat toen zo mooi en dat wilde ze graag nogmaals met ons beleven. Dit is een fantastische week geweest waar we heel veel gezien en gedaan hebben. En natuurlijk ontzettend lekker gegeten hebben. Ik […]

Geroosterde aubergine soep

Geroosterde aubergine soep

Ik wil dit jaar van zoveel mogelijk soorten groenten een soep maken. Omdat ik gek ben op aubergines, moest hiervan natuurlijk ook een soepje gemaakt worden. Het is deze geroosterde aubergine soep geworden. En lekker dat het was! Ben jij ook zo gek op aubergine, probeer deze soep dan snel. Een romige vegetarische/vegan soep met […]

Kokos tahinfudge

Kokos tahinfudge

Ik had een zoete trek, maar heb meestal niets in huis. Nu dus ook niet, maar die lekkere trek moest gestild worden. Rondje door de voorraadkast gemaakt en daar vond ik nog een aangebroken pot met tahin met honing en kokosrasp. Als ik die twee nu met elkaar meng, zou dat lekker zijn? Gewoon proberen […]

Tahin amandelkoekjes

Tahin amandelkoekjes

Ik had een pot tahin gekocht bij de Lidl, maar toen ik het wilde gebruiken bleek het tahin met honing te zijn. Tja niet lekker om in hartige gerechten te gebruiken, dan maar iets zoets ervan maken. Het zijn deze zalige tahin amandelkoekjes met drie kleuren sesamzaadjes geworden. Ben jij gek op tahin en/of sesam […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden