Broodje warm vlees met piri piri saus

Broodje warm vlees met piri piri saus

Dit broodje warm vlees met piri piri saus is een afgeleide van het Portugese warme broodje Bifana. Ik mag het natuurlijk geen Bifana noemen, omdat het niet het originele recept is. Maar dit broodje is wel vingerlikkend lekker kan ik je verklappen.   Bifana   Bifana is het nationale broodje van Portugal, dit moet je […]

Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney

Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney

Deze Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney is ook zo’n heerlijk en makkelijk recept om te maken van overgebleven Kerst kalkoen. Natuurlijk kan je het ook met kip maken en/of overgebleven cranberrysaus. Wat je maar in de koelkast hebt liggen na de feestdagen.   Quesadilla   Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van […]

Piadine met saffraanvis en rode kool

Piadina met saffraanvis en rode kool

Deze piadina met saffraanvis en rode kool is al een heel oud recept van mij, maar de foto zag er niet uit. Dus maar opnieuw gemaakt en gefotografeerd. Goed excuus om het nog een keer te eten toch? Maar ja, het blijft een lastig gerecht om leuk op de foto’s te zetten.   Piadina   […]

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Deze roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk zet je in no-time op tafel. Het heerlijke recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar je tovert wel snel en iets lekkers uit de keuken. Dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag?   Sucuk   Je hebt misschien al wel eens eerder een recept van […]

Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst

Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst

Dit is een snel te maken gerecht, makkelijk voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt om te koken. Deze Piri piri gehaktballetjes met broccolirijst is lekker spicy, maar door de room in de saus zwak je het pittige een beetje af.   Piri piri   Kip piri piri is een beroemd gerecht […]

Zomerse Portonic cocktail

Zomerse Portonic cocktail

Het lijkt misschien een gekke combinatie, maar port en tonic oftewel Porto Tonico op z’n Portugees is een heerlijke verfrissende cocktail op een warme zomerdag. De tonic heft het zoete van de port op. Natuurlijk neem je wel een lekkere port en een goede tonic. Je kunt de tonic met witte, rode en rosé mixen. […]

Kipkarbonades met parelcouscous

Kipkarbonades met parelcouscous

Deze kipkarbonades met parelcouscous is een heerlijk eenpansgerecht. Een one pot wonder noemen ze het zo mooi in het Engels. En dat is het een wondertje in een pan, makkelijk te maken en weinig afwas. Je zet de pan op tafel, staat niet alleen leuk maar iedereen kan dan zelf opscheppen. Scheelt jou ook weer […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Viswrap met mangochutney

Viswrap met mangochutney

Deze viswrap met mangochutney is een lekker makkelijke en lichte maaltijd, helemaal geschikt met deze warme dagen. Door meer of minder chutney te gebruiken, maak je de saus pittiger of minder pittig. Proef tussendoor even of je het lekker vindt zo.   Gebruik hiervoor een vissoort naar eigen keuze. Je kunt ook zalmfilets gebruiken, die […]

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki

Deze kip-sucukgehaktballetjes met tzaziki zijn ideaal als borrelhap, maar je kunt ze natuurlijk ook eten als avondmaaltje met daarbij nog een lekkere salade of een stokbroodje. Tzaziki is een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. Deze dip past heel goed bij de pittige gehaktballetjes.   Sucuk is een pittig worstje gemaakt […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden