Bieten yoghurtdip met mierikswortel

Bieten yoghurtdip met mierikswortel

Ik heb toch een lekkere en verantwoorde dip voor jullie. Deze bieten yoghurtdip met mierikswortel zal het goed doen bij de borrel, maar ook als voorgerechtje. Serveer het met crackers en rauwkost en smullen maar. Dit recept is gebaseerd op Ćwikła, een pittige Poolse salade gemaakt van geraspte bieten en mierikswortel, die doorgaans met Pasen […]

gebakken aardappelen

De Lekkerste Gebakken Aardappelen

Aardappeltjes bakken is een kunst. Hier leer je hoe je de lekkerste, krokante gebakken aardappelen maakt. Met de juiste aardappelsoort, een beetje geduld en liefde tover je heerlijke ouderwetse gebakken aardappeltjes uit de pan. Wie wil dat nou niet? Welke aardappelen gebruik je? Voor het bakken van aardappelen kun je kiezen tussen vastkokende en kruimige […]

Wildstoof recept met paddenstoelen

Wildstoof Recept met Paddenstoelen

Wil je tijdens de feestdagen echt uitpakken? Maak dan dit heerlijke wildstoof recept met paddenstoelen. Het is bijna onmogelijk om dit gerecht te laten mislukken! Perfect als je wild wilt serveren, maar niet weet welk type wild je moet kiezen. Ik gebruikte een wildpouletmix met hert, wildzwijn en haas. En geloof me, als dit gerecht […]

pastinaak puree in een bak

Pastinaak Puree

Ik heb een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige pastinaakpuree is een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen. Extra romig en super glad – geen aardappelpuree kan hier tegenop, behalve misschien een luchtige aardappelmousseline. Het mooie van deze puree is dat je er geen extra groenten bij hoeft te serveren. De puree ís de groente. […]

Vijgenroosjes met Prosciutto en burrata

Vijgenroosjes met Prosciutto en burrata

Dit voorgerechtje raakt alle juiste snaren, zoet, pittig en hartig. Rijpe vijgen worden ingesneden en gevuld met romige burrata kaas, een delicaat plakje Prosciutto en geroosterde pecan noten. Daarover kan je nog wat balsamico-siroop heen druppelen Serveer het met geroosterd brood om een feestelijk dinertje op een zeer smakelijke toon te beginnen! Het is een […]

Gestoofde venkel

Gestoofde Venkel Recept

Venkel is een ondergewaardeerde groente in Nederland, en dat is jammer. Gestoofde venkel heeft een frisse, licht anijsachtige smaak en is daarnaast ook nog eens erg gezond. Het is veelzijdig te bereiden: rauw in salades, gestoofd, gestoomd, gekookt of zelfs als basis voor een heerlijke soep. Bij het kopen van venkel is het belangrijk om […]

Stoofperen gembercake

Stoofperen gembercake

Ik had te veel peertjes gestoofd, maar dat is helemaal niet erg. Want met die stoofpeertjes kan je weer lekkere andere gerechten maken. Omdat we in de feestmaand zitten, heb ik deze heerlijke stoofperen gembercake gemaakt. Twee van mijn favorieten gecombineerd in een recept. Een gembercake met stoofpeertjes erop gebakken. Feestelijker wordt het niet!   […]

Zelf koffielikeur maken

Ik kreeg een zak met heerlijke koffiebonen. Maar ja, die gebruik ik niet want ik heb geen koffiemaler of koffiemachine hiervoor. Ik kan ze natuurlijk weggeven, maar ik wilde er toch iets mee doen. Ineens had ik het, ik ga zelf koffielikeur maken! En als ik nou een hele grote pot ga maken, dan heb […]

Pinsa met charcuterie

Pinsa met charcuterie

Een heerlijke Pinsa met charcuterie, met alle smaken en toppings waar je van houdt van een klassieke charcuterieplank op versgebakken pinsa! Serveer het als borrelhap of voorgerecht tijdens een Italiaans etentje. Deze pinsa charcuterie plank bevat een mix van vleeswaren en kaas, en hebben we deze charcuterie plank veranderd in een pinsa plateau. Personaliseer deze […]

Gevulde dadels op verschillende manieren

Gevulde dadels op verschillende manieren

Deze gastronomische gevulde dadels zijn makkelijk te maken en zijn een heerlijk tussendoortje. Kies uit vijf verschillende smaken, die allemaal even lekker zijn. Ze zijn perfect voor Kerstmis, een feestje thuis of welke gelegenheid dan ook! Neem even de tijd om ze te maken, maar dan heb je ook wat. Deze dadels maken altijd indruk! […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing