Chickenburger anyone? Burgers zijn het beste, maar je kunt niet elke zomeravond een rundvleesburger eten. Kip- en kalkoenburgers zijn zo’n geweldige magere eiwitoptie, maar ze krijgen een slechte reputatie omdat ze droog en smaakloos zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met rundvlees kun je het letterlijk gewoon zouten en op de grill gooien […]
De zomer is het steenfruitseizoen en dit betekent verse abrikozen, kersen, perziken, nectarines en pruimen. Een eenvoudige en heerlijke manier om enkele favorieten te gebruiken, is in deze heerlijke kersen pruimen smoothie. Nadat ik deze smoothie gemaakt en uitgeschonken had, was het glas in no time leeg. En toen mijn man de smoothie op had, […]
Maak mijn eenvoudige no bake aardbeien cheesecake, het perfecte, frisse en romige recept dat iedereen lekker zal vinden. Het is een verse, smelt-in-je-mond cheesecake vol zoete en fruitige aardbeiensmaak. Deze decadente cheesecake ziet er elegant uit en smaakt verrukkelijk, en kan in 25 minuten worden gemaakt. Natuurlijk moet het nog wel opstijven in de koelkast. […]
Vergeet de kant-en-klaar hummus, maar maak je eigen hummus. Dit is mijn favoriete basisrecept hummus. Met een paar simpele trucjes maak je de beste romige, gladde zelfgemaakte hummus, en ja, het is veel beter dan die uit de winkel. Hummus is een heerlijke spread (dip) gemaakt van kikkererwten, tahin, citroen, knoflook, olijfolie en specerijen. […]
Geen zin in hete soep met deze warme dagen…maak dan eens een (ijs)koude soep. Deze yoghurtsoep met komkommer heeft Midden-Oosterse smaken is perfect om te serveren op een warme dag. Deze lekkere koude soep met verse kruiden en geroosterde walnoten doet wonderen! Zie dit als een gazpacho met een koele, romige yoghurtbasis. Dit is geweldig […]
Lekker zelf hamburgers maken, helemaal niet moeilijk en veel lekkerder…je bepaalt namelijk zelf wat je erin doet. Real dude food. Deze heerlijke pittige burgers met Srirachasaus zijn in minder dan 15 minuten gemaakt en zijn precies zo sappig als de foto’s beloven. Kies zelf hoeveel specerijen je toevoegt, de toppings van je voorkeur en je […]
De klassieke Pistou is een basilicumsaus op olijfoliebasis. Het is de wat minder bekende Franse versie (uit de streek Provence) van de Italiaanse pesto. Het enige verschil tussen de twee is dat er in Pesto wel en in Pistou geen pijnboompitten verwerkt zijn. Ik heb hierin ook nog peterselie verwerkt. Het voegt een frisse toets […]
Deze halloumi spiesjes zijn een prima vegetarisch alternatief voor de barbecue. Serveer ze met deze een Romesco saus. Gegrilde halloumi spiesjes zijn een overheerlijke mix van halloumi kaas, levendige groenten en mediterrane smaken, perfect gegrild. Til jouw zomerse barbecue naar een hoger niveau met dit gemakkelijke en heerlijke recept. Deze combinatie van groenten en kaas […]
Maak je eigen Romesco saus voor zomerbarbecues. De mix van gerookte amandelen en gegrilde rode pepers past prachtig bij barbecuegerechten als dipsaus. Deze Spaanse pittige saus is lekker bij gegrild vlees, kip, gegrilde groenten, door de pasta of op brood. Romesco saus is een onvergetelijke saus. Het is gedurfd, pittig en vol met geroosterde smaak. […]
Je kunt deze forellen ook heel goed bereiden op de barbecue. Bestrooi de binnen- en buitenkant met peper en zout en stop citroenschijfjes in de buikholtes. Leg ze in een visklem en grill ze boven matig vuur in ongeveer 10-12 minuten gaar.
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing