Sajoer boontjes

Sajoer boontjes

Sajoer boontjes is een bekend groentegerecht uit Indonesië. Sajoer boontjes worden gemaakt van sperziebonen. Het is een heerlijk bijgerecht voor bij Smoor Daging of Rendang. Sajoer boontjes worden ook wel sambal goreng boontjes genoemd, vanwege de lekkere pittige saus. Maak dit Indonesische groente gerecht zo pittig als je zelf wilt door meer of minder sambal […]

Vegetarische Kapsalon met zoete aardappelfrites

Vegetarische Kapsalon met zoete aardappelfrites

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een patatje kapsalon van een snackbar gegeten heb, maar ik vind het wel leuk om dit soort gerechten thuis te maken en er eventueel een iets gezondere versie van te maken. Mijn versie is deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfrites geworden en ik kan je verklappen dat […]

Groene asperge en waterkerssoep

Groene asperge en waterkerssoep

Het is weer aspergetijd en wij eten dan zoveel mogelijk (Hollandse) asperges in allerlei recepten. Zo ook deze soep. Deze groene asperge en waterkerssoep is een echt voorjaarssoepje. Mooi groen en lekker met de pistou en een eitje erbij. Als je dit kommetje soep ziet, voel je als het ware de lente. Ik heb de […]

Sloppy Joe tosti

Sloppy Joe tosti

Deze Sloppy Joe tosti is echte dude food. Sloppy Joe is een Amerikaans gerecht met rul gebakken gehakt in tomatensaus op een wit broodje. Omdat hubbie gek is op Amerikaanse gerechten (hij heeft er 26 jaar gewoond) verwen ik hem af en toe hiermee. Het is een gebakken tosti geworden gevuld met Sloppy Joe.   […]

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Waterkerssoep met prei en bleekselderij

Deze mooie groene waterkerssoep met prei en bleekselderij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend lekker en goed voor je. Je kunt hem in mooie kommen serveren met een eitje zoals op de foto, of je maakt het voor meerdere personen als klein gerechtje geserveerd in een glaasje.   Deze groene Prei, […]

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Stamppot groene kool met pittige balletjes

Vadouvan is een minder bekend kruidenmix, bestaande uit uienpoeder, knoflook, kardemom, kurkuma, mosterd-, komijn-, fenegriek-, venkelzaad, kaneel, kruidnagel, chillies, dragon en laurier. Het is de Franse tegenhanger van de Indiase kerriekruiden. Lekker bij vis- of kipgerechten. De smaak is rokerig, iets pittig en wat zoetig. Mocht je deze kruidenmix niet in huis hebben of niet […]

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Stamppot truffelaardappelen met raapstelen en venkel

Als de raapstelen bij je groenteboer ziet liggen weet je dat het voorjaar is aangebroken. Raapstelen, ook wel kelen genoemd, is het jonge blad van de Chinese kool en de meiknol. Het hele plantje wordt met worteltjes geoogst of bij de grond afgesneden en in bosjes of los verkocht. De groente heeft een pittige smaak, […]

Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

Deze Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus bereiden is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Je kunt eventueel alles van te voren bereiden en op de avond zelf in de oven schuiven. Bak het dan ongeveer 3-40 minuten. Ik heb ook een vegetarische versie van gevulde schelpen, namelijk deze Pastaschelpen gevuld […]

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Nasi gemaakt van bloemkool rijst

Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen

Na een vleesloze maand januari, had manlief zin in een hele grote hamburger. Nou die kon hij krijgen, het zijn Mega cheeseburgers met gefrituurde uiringen geworden. Real dude food. Maak zo ’n grote hamburger lekker zelf en bepaal zelf wat voor kruiden je erin doet en hoe groot hij moet worden. 500 gram gehakt voor […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden