Zalm in een spinazie roomsaus

Zalm in een spinazie roomsaus

En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.   Amerikaanse recepten   Je zult op de site […]

Pompoen Mac & Cheese

Pompoen Mac & Cheese

Deze macaroni met een pompoen kaassaus is een heerlijk vegetarisch en snel te maken gerecht. Natuurlijk kan je er nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat hoeft niet. Ik denk dat de kids deze Pompoen Mac & Cheese wel lekker gaan vinden.   Ik mocht een zakje Cheese Sensation Flakes van Grozette […]

Pompoen mugcake met speculaaskruiden

Pompoen mugcake met speculaaskruiden

Ik had nog wat pompoenpuree over van een recept en heb daar deze heerlijke Pompoen mugcake met speculaaskruiden van gemaakt. Het is herfst en de pompoenen zijn volop verkrijgbaar en wij zijn er gek op. Maak deze mugcake voor ontbijt in het weekend en je hebt een goede start van de dag.   Mugcake   […]

Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus

Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus

De spaghetti pompoen is een hele bijzondere. Het heeft de naam te danken omdat het vruchtvlees zo draderig is als het gegaard is. Je kunt met een vork dan spaghetti trekken uit het vruchtvlees. Ik het een heerlijke vegetarische Gegratineerde spaghetti pompoen met tomatensaus gemaakt.   Pompoenen   Het is herfst en echt de tijd […]

Brownies met Knoppers nutbar

Brownies met Knoppers nutbar

Ik mocht hele lekkere nieuwe Knoppers nutbars ontvangen. Natuurlijk heerlijk om zo op te eten, maar ja ik wil er weer iets speciaals mee doen. De kleinkinderen waren weer bij ons dit weekend en die willen altijd bakken met oma. Dus ter plekke verzon ik deze Brownies met Knoppers nutbar. Nou wat hebben we gesmuld […]

Havermout, banaan en pindakaascake

Havermout, banaan en pindakaascake

Peanut butter and jelly is een klassieke en populaire Amerikaanse combi. Het is een boterham besmeerd met pindakaas en jam erop oftewel PB&J. Ik heb het gecombineerd in deze heerlijke havermout, banaan en pindakaascake. Dit wil je proberen!   Ontbijt   Je kunt deze cake warm of koud eten en het is lekker als ontbijt. […]

Mokka muffins met chocolade

Mokka muffins met chocolade

Het is alweer een tijdje geleden dat ik muffins heb gemaakt. Probeer nu een soort van verantwoorde muffins te maken, die je zonder schuldgevoel kunt verorberen. Deze mokka muffins met chocolade zijn heerlijk met een intense mokka smaak en lekker veel chocoladestukjes erin.   Mokka   Mokka is eigenlijk een koffiesoort, maar kan ook een […]

Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake

Pompoentaart en cheesecake gecombineerd in één taart. Wij zijn geland in de taartenhemel. In plaats van een cream cheese topping op de pompoentaart, heb ik nu een cheesecake bovenop de pompoentaart gebakken. En het resultaat is verbluffend lekker. Wel machtig, daarom heb ik er een klein taartje van gemaakt (springvorm van 18 centimeter doorsnee). Als […]

Energie ballen voor Halloween

Energie ballen voor Halloween

Om een iets gezondere snack te maken, heb ik deze energie ballen voor Halloween gemaakt. Het zijn een soort monstertjes geworden, lekker scary voor de kinderen. En ook leuk om samen met ze te maken. Het recept is heel eenvoudig, je gooit alles in je keukenmachine en mengt het goed. Daarna vorm je balletjes hiervan. […]

Rice crispy mummies

Rice crispy mummies

In een Amerikaanse themaweek van de Lidl haal ik wel eens wat ‘Amerikaanse’ etenswaren voor hubbie die daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij zin in iets Amerikaans. Ik zag een doosje ‘Crispy Cubes’ liggen en heb die gekocht. Nadat ze een tijdje in de kast gelegen hadden en wij ze niet […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden