Een lekkere frisse dip uit Griekenland gemaakt van komkommer en yoghurt. De Griekse tzaziki maak je heel makkelijk en snel zelf. Ik vind het zoveel lekkerder dan de kant-en-klare van de supermarkten. Er bestaan heel veel recepten voor de Griekse tzaziki en dit is de mijne. Zal wel niet helemaal authentiek zijn, maar het is […]
Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar het is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden. Dit is een geweldig auberginerecept uit het Midden-Oosten om altijd bij de hand te hebben. Perfect geroosterde aubergine wordt geserveerd met een prachtige saffraan-yoghurtsaus en granaatappelpitjes. Het is heerlijk als bijgerecht of als indrukwekkend voorgerecht! […]
Asperges en zalm zijn een perfecte combinatie.
Het is vandaag de dag van de komkommer en ik heb een simpele maar oh zo heerlijke komkommersalade met basilicum voor jullie. Komkommerlinten op een yoghurtsaus met fijngehakte basilicum. Net even weer iets anders dan een tzaziki. Probeer het eens! Deze romige, knapperige komkommer met een basilicum-yoghurt op smaak gebracht met citroenrasp en extra […]
Wat eten we op een warme avond? Nou bijvoorbeeld deze wrap!
Een beetje zoet en een beetje pittig, deze gekruide gekonfijte kumquats worden gestoofd in een sinaasappellikeur met kaneelstokje, steranijs, sinaasappelrasp en sinaasappelbloesemwater. Het vereist ongeveer 40 minuten actieve tijd en het zal alles naar een hoger niveau tillen, van toast tot yoghurt tot ijs! Ik beloof! Ik heb Griekse yoghurt met gekonfijte kumquats geprobeerd en […]