Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade

Deze kleurrijke Wortel, zoete aardappel, pastinaak en bietsalade is ontstaan nadat ik een Tarte Tatin van wortel, zoete aardappel, pastinaak en biet gemaakt had en nog wat gekookte groenten hiervan overhield. Aangezien ik niets eetbaars kan weggooien, probeer ik altijd het overgeblevene te verwerken in een salade of in een soep o.i.d. Natuurlijk kan je hem […]

Poké bowl met zalm, enoki en avocado

Poké bowl met zalm, enoki en avocado

Poké (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb een poké bowl met zalm, enoki en avocado gemaakt. Meestal wordt het […]

Kerstkrans salade van rode sla

Kerstkrans salade van rode sla

Hoe gezellig zal deze Kerstkrans salade van rode sla staan op jouw kerstdiner tafel. Als je deze rode sla niet kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon groene (veld)sla gebruiken. Gebruik hiervoor grote borden, dan komt de kerstkrans het beste tot zijn recht. Voeg een feestelijk tintje toe aan jouw feestdinertafel met deze elegante kerstkranssalade! […]

Poke-taartje van zalm

Poke-taartje van zalm

Poke (zeg: Pokee) is de nieuwe sushi! Het gerecht komt uit Hawaï en bestaat uit rauwe vis – meestal tonijn – die in blokjes gesneden wordt en daarna gemarineerd in sojasaus en sesamolie. Je kunt er allerlei andere vissoorten voor gebruiken, ik heb nu een Poke-taartje van zalm, zeewier en sushirijst gemaakt. Maar meestal wordt […]

Ingemaakte groenten

Ingemaakte groenten

Pickles zijn ingelegde groenten in een zoetzuur vocht met als basis azijn, zout en suiker.
In principe kan je hiervoor alle soorten (rauwe) groenten gebruiken. Als extra smaakmakers kan je steranijs, peperkorrels, verse gember, verse kruiden, chilivlokken, kruidnagels, etc. gebruiken.

Koolsla met walnoten en cranberries

Koolsla met walnoten en cranberries

Meestal als we koolsalade eten zegt mijn man: “ik ben geen konijn”. Maar de salade op deze manier bereid vond hij heerlijk.

Zwarte rijstsalade met pompoen en aubergine

Zwarte rijstsalade met pompoen en aubergine

Ik had nog gekookte zwarte rijst liggen alsmede geroosterde pompoen en aubergine. Heb dit gecombineerd in deze salade.

Salade met kip, avocado en ei

Salade met kip, avocado en ei

Dit recept voor een salade met kip, avocado en ei is een makkelijke en heerlijke combinatie, allemaal gemengd in een lekkere dressing. Het is veelzijdig en kan op zichzelf worden gegeten, als bijgerecht, of zelfs geserveerd in een broodje. Deze kipsalade is heerlijk en bevredigend en het is een van mijn favoriete lunches. Door de […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden