Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft heel veel smaak. Het is lekker een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. Of als vegetarisch gerecht, serveer er dan feta, geitenkaas, verse kruiden zoals dille, kappertjes en noten of pijnboompitten erbij. Venkel De […]
Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken. Klassieke Pêche melba Dit dessert is gecreëerd door de […]
Deze romige gele courgette soep kan je natuurlijk ook met groene courgettes maken. Dan wordt het romige groene courgette soep, haha. Maar ja, ik ben gewoon verliefd op die gele kleur van deze courgettes. Zo zomers! En die kleur van de soep spat toch van je bord af. Heerlijke soep die ook nog eens een […]
Ik ben gek op venkel en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een venkelsoepje op de site had staan. Wel een lekkere stevige Prei, aardappel, venkelsoep met kervel, maar niet eentje gemaakt van alleen maar venkel. Deze romige venkelsoep is heerlijk en heeft een lekkere anijssmaak die ik versterkt heb met venkelzaadjes en […]
Het is kersentijd en ik heb een grote zak gekocht bij mijn groenteboer. Heerlijk, ben er gek op. Fruit op salades is heerlijk en daarom heb ik de kersen gebruikt op deze zalige Gekleurde bietjes salade met geitenkaas. Als de kersen niet meer in het seizoen zijn, kan je dit natuurlijk vervangen door ander lekker […]
De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! En natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in je keel te laten glijden, maar het is ook leuk om er eens een bijzonder gerechtje van te maken. Haring en rode biet is een mooie combinatie, daarom heb ik ze beide verwerkt in deze haringtartaar met biet […]
Ik zag bij mijn groenteboer paarse zoete aardappelen liggen, gelijk gekocht natuurlijk. Maar ja wat je ervan maken? Ik had nog heerlijke gerookte paling liggen van de palinglunch in restaurant** De Lindenhof. Deze twee gecombineerd in dit gerechtje gepofte paarse zoete aardappel met paling. Ontzettend leuk om te serveren als voorgerechtje tijdens een etentje thuis. […]
Deze ijscake met karamelsaus is een recept van Nigella Lawson. Waarschijnlijk heb je haar wel eens op TV gezien, zij is namelijk een Britse TV chef. Eigenlijk is zij geen chef, maar een thuiskok. En wat voor een, zij brengt koken op een sexy manier aan de man. De manier waarop ze praat over eten […]
Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]
Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]