Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Je kunt deze lauwwarme broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Deze broccoli salade is een heerlijk verfrissende afwisseling op een traditioneel saladerecept!   Broccolisalade salade   Het enige wat je hoeft te doen is snel de ingrediënten bij elkaar te gooien en je hebt […]

Hummus met tonijn en olijven

Hummus met tonijn en olijven

Ik heb een heel bijzonder hummus recept voor jullie, namelijk deze hummus met tonijn en olijven. Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze hummus doet het goed hierbij. Het is een mooie combinatie van hummus en een tonijnsalade, maar dan zonder mayonaise. En laat ik nou gek zijn op alle twee!   […]

Rode bietenhummus

Rode bietenhummus

Maak je hummus zelf en combineer deze met rode bietjes.

Bietensalade met bloedsinaasappels

Bietensalade met bloedsinaasappels

Lekkere combinatie, bieten met (bloed)sinaasappels

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Gekruide meiknolletjes

Gekruide meiknolletjes

Dit recept voor gekruide meiknolletjes is een pittig bijgerecht boordevol heerlijke kruidige smaken. Als je deze meiknolletjes eenmaal hebt geproefd, ben je verslaafd. Door ze eerste te koken en daarna te laten sudderen met de specerijen en sinaasappelsmaak, wordt het een pittig en kleurrijk gerecht. Pas de smaak aan door meer of minder harissa te […]

Feestelijke wortels

Deze feestelijke wortels zijn een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wortels gegaard in wortelsap is een van de meest populaire bijgerechten die ik ooit op een menu heb gezet. Het is gemakkelijk thuis te maken. De meeste mensen kennen geglaceerde wortels met sinaasappelsap, maar de smaak van het wortelsap is veel lekkerder waardoor de […]

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Dukkah maken

Dukkah maken

Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden