Je kunt deze lauwwarme broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Deze broccoli salade is een heerlijk verfrissende afwisseling op een traditioneel saladerecept! Broccolisalade salade Het enige wat je hoeft te doen is snel de ingrediënten bij elkaar te gooien en je hebt […]
Ik heb een heel bijzonder hummus recept voor jullie, namelijk deze hummus met tonijn en olijven. Maak eens een grote tafel met mezze (Arabische tapas), deze hummus doet het goed hierbij. Het is een mooie combinatie van hummus en een tonijnsalade, maar dan zonder mayonaise. En laat ik nou gek zijn op alle twee! […]
Lekkere combinatie, bieten met (bloed)sinaasappels
In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.
Dit recept voor gekruide meiknolletjes is een pittig bijgerecht boordevol heerlijke kruidige smaken. Als je deze meiknolletjes eenmaal hebt geproefd, ben je verslaafd. Door ze eerste te koken en daarna te laten sudderen met de specerijen en sinaasappelsmaak, wordt het een pittig en kleurrijk gerecht. Pas de smaak aan door meer of minder harissa te […]
Deze feestelijke wortels zijn een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wortels gegaard in wortelsap is een van de meest populaire bijgerechten die ik ooit op een menu heb gezet. Het is gemakkelijk thuis te maken. De meeste mensen kennen geglaceerde wortels met sinaasappelsap, maar de smaak van het wortelsap is veel lekkerder waardoor de […]
Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]
Dukkah is een Egyptisch specerijennotenmengsel. Ik ben er gek op!